Polecany zestaw startowy

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

Oczywiście, że wystarczy. Wysładzasz do 24, 25 litrów i chmielisz, 20 litrów, jak by nie patrzył .
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• magiq666
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2009.06
      • 27

To mnie troszkę pocieszyłeś bo już liczyłem koszty zamówienia zestawu w Polsce i przesłania go kurierem do Holandii, ale to koszta spore i bez sensowne :P Zastanawiałem się też czy te 5 litrów wolnej przestrzeni w fermentatorze wystarczy podczas całego procesu. Czy po tym jak się piwko "podniesie" to czy piana nie będzie rurką uchodzić. Ale dowiem się o tym najlepiej jak wstawię pierwszą warkę

Comment

• schizohatter
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2014.06
        • 30

Ja mam zamiar warzyć na połowie proporcji, z racji braku garnka. Ale to przecież żadna różnica. Chemiczno-fizycznie połowa proporcji to ten sam skład co pełne proporcje, więc nie ma problemu. Np. jak masz przepisy na 30 litrów, to wszystkie ilości mnożysz przez 25/30 (25/30 * ilość) i Ci wychodzi na 25 litrów. Prosta sprawa ^^

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23928

Poniżej niderlandzkiej ceny zmieścisz się z przesyłką kurierską zestawu z Polski.
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Przetwarzanie...
          X