Czy ma ktoś pomysł na piwo typu Radler takie jak robi Warka ?
Piwo typu radler
Collapse
X
-
A czego się spodziewałeś?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Problemem może być utrzymanie słodyczy. Trzeba byłoby pokombinować jakoś, np. dać cukru więcej, nagazować do odpowiedniego poziomu i spasteryzować. Albo dodać słodzika. Nigdy się na tym nie zastanawiałem, ale to mi przychodzi namyśl. Jeśli nie zostanie zbyt dużo cukrów to może wyjść niesmaczne, trzeba wziąć pod uwagę, że jednak te piwa mają dosyć sporo cukru.
A najważniejsze pytanie- czy chce Ci się kombinować skoro możesz pójść do sklepu i tanio kupić tego typu napój.
Comment
-
-
Przypadkiem udało nam się coś takiego wyprodukować razu pewnego.
Oczywiście piwo nie było tak bardzo słodkie jak radlery ale aromaty i smaki jabłkowe dość delikatne.
Dostałem od znajomego gotowca pszenicznego, rozpuściliśmy zostało zabutelkowane i wyszło coś dziwnego lekkie mało pszeniczne z aromatem jabłkowym, drożdże zostały zebrane i podjęliśmy kolejna próbę zasyp pszeniczny, ważenie według sztuki i wyszło nam coś jakby radler jabłkowy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grekab Wyświetlenie odpowiedziCzy ma ktoś pomysł na piwo typu Radler takie jak robi Warka ?
Comment
-
-
i wydaje mi się, że bez dodatku soku jabłkowego/sprite/czy jakiego tam smaku nie jesteś w stanie takiego smaku uzyskać.
Słodycz skonsumują drożdże, a aromatu takiego w sposób naturalny nie uzyskasz.
Pozostaje porada powyżej, zmontować swoją lemoniadę/coś jabłkowego i zmiksować ze swoim piwem. Tyle, że trzeba by przeliczyć na nieco lepsze nagazowanie, bo lemoniada trochę go zabierze, a przy takim napitku to ma, tak myślę, duże znaczenie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Puszek_72 Wyświetlenie odpowiedziPrzypadkiem udało nam się coś takiego wyprodukować
Radler to mieszanka piwa i jakiejś lemoniady (lub innego czegoś)
Weźmij piwo dodaj sprajta i wualaMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grekab Wyświetlenie odpowiedzi"przypadkiem to można wieśniaczkę zbrzuchacić" Dobry tekst )Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
Comment