Możesz wysładzać, tylko nie RIS'a, te 50 cm, to trochę za mało. Garnek jest OK.
RIS - pytania odnośnie przepisu
Collapse
X
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
-
-
Tyle samo co byś wysładzał, tyle że cała woda ma iść na zacieranie. Na oko na 20 litrów do wiadra będzie ze 31-32 litry wody.
Ale to jest mit, że się nie wysładza, tylko trzeba wiedzieć kiedy skończyć. Jakbym miał czas, to bym zrobił po staremu, parti gyle czyli wielokrotne zacieranie i potem kupaż brzeczki na odpowiednią gęstość. Ale że nie mam czasu, to zatarłem normalnie, wysłodziłem trochę za dużo, pogotowałem trochę dłużej i dobiłem cukrem. Przecież i tak nikt nie zauważy.
Comment
-
Comment