Witam,
Zabieram się do warzenia swojej czwartej warki. Będzie to AIPA. Chciałem was prosić o rady (A może i propozycje) dotyczące chmielenia. Mam zestaw na 20 litrów na słodach: Pilzneńskim (2,2 kg), Monachijskim (2,6 kg) i karmelowym jasnym (0,4kg). Zestaw obliczony na 14 BLG. Zastanawiam się jak najlepiej ustawić chmielenie. Posiadam następujące chmiele
(wszystkie w granulatach)
WARRIOR - 100g
AMARILLO - 50g
CASCADE - 100g
CENTENIAL - 50 g
Wdzięczny będę za wszelkie sugestie
Pozdrawiam
Maciek
Zabieram się do warzenia swojej czwartej warki. Będzie to AIPA. Chciałem was prosić o rady (A może i propozycje) dotyczące chmielenia. Mam zestaw na 20 litrów na słodach: Pilzneńskim (2,2 kg), Monachijskim (2,6 kg) i karmelowym jasnym (0,4kg). Zestaw obliczony na 14 BLG. Zastanawiam się jak najlepiej ustawić chmielenie. Posiadam następujące chmiele
(wszystkie w granulatach)
WARRIOR - 100g
AMARILLO - 50g
CASCADE - 100g
CENTENIAL - 50 g
Wdzięczny będę za wszelkie sugestie

Pozdrawiam
Maciek
Comment