Prawdziwe Pszeniczne ekstrakty - chmielenie

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacu1234567890
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2016.12
    • 12

    Prawdziwe Pszeniczne ekstrakty - chmielenie

    Witam. Już dwie warki za mną . Chciałbym się zapytać odnośnie chmielenia tego piwa. Zestaw z BA na ekstraktach. jest tam dołączona instrukcja tylko nie ma napisanego czasu jak długo gotować chmiel. Może ktoś z doświadczenia już wie? Są dwie porcje po 30g chmielu Tettnang. Napisane jest aby drugą porcję dodać na koniec gotowania (dokładnie nie pamiętam).
    Pozdrawiam.
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

    #2
    To jak gotowałeś poprzednie warki?
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

    Moje warzenie // Piwny Wojownik

    Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

    Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

    Comment

    • jacu1234567890
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2016.12
      • 12

      #3
      Z brewkita. Chcę teraz coś uwarzyć z ekstraktów. Instrukcja w zestawie jest tylko brak wzmianki o czasie warzenia chmielu.

      Comment

      • dyczkin
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2011.05
        • 3657

        #4
        Zobacz dowolny temat w Twoje warzenie, każdy pisze jak chmielić, trochę wysiłku.
        Mam swój temat w moim podpisie .
        Last edited by dyczkin; 2016-12-21, 20:36.
        Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

        Moje warzenie // Piwny Wojownik

        Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

        Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

        Comment

        • jacu1234567890
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2016.12
          • 12

          #5
          Dodam iż będę warzył to w mniejszym garnku (będzie coś koło 8L do gotowania).

          Comment

          • jacu1234567890
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2016.12
            • 12

            #6
            W jakiej temperaturze chmielić? Brzeczka ma wrzeć czy być na skraju wrzenia?

            Comment

            • anteks
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10768

              #7
              zaczyna wrzeć to wrzucasz chmiel
              Mniej książków więcej piwa

              Comment

              Przetwarzanie...
              X