Po nachmieleniu brzeczki przed schłodzeniem zapomniałem ją przefiltrować z chmielin. Schrzaniłem warkę, czy jeszcze coś z tego będzie?
Brak filtracji po chmieleniu - problem?
Collapse
X
-
Zrób porządny wir w garze, zostaw na 5-10 minut i wężykiem zlej brzeczkę wkładając węzyk przy brzegu gara."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
-
-
Jakbyś w pierwszym poście dodał, że zadałeś już drożdże to by sporo wyjaśniło.
Już nic nie rób, czekaj aż przefermentuje, po tygodniu przelej, koniecznie, na cichą i po sprawie. Za trzy tygodnie masz zupełnie czyste, klarowne piwo do rozlewu. Ten oplot sobie daruj."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Niepotrzebne kombinacje. Wiem, że każdy myśli, że jego przypadek jest wyjątkowy i zaczyna kombinować ale tak zrobiło wielu przed Tobą a najprostsza droga jest najbezpieczniejsza i najłatwiejsza.
Koniecznie opisz swoje doświadczenia.Last edited by fidoangel; 2017-11-20, 20:36."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
Comment