Butelki

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zerom_ol
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2011.10
    • 50

z tego co się naczytałem ręczne kapslownice mają problem z niskim kołnierzem.
    co prawda ta ma wysoki ale zaniepokojony jestem grubością szkła dlatego chciałem się poradzić kogoś kto ma doświadczenie

Comment

• dyczkin
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2011.05
      • 3657

Grubość szkła nie przeszkadza w kapslowaniu.
      Grubościenne nawet są lepsze gdy będziesz miał granaty
      Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• zerom_ol
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2011.10
        • 50

no ale przynajmniej wydaje mi się że ona jest cienkiego szkła podkreślam wydaje mi się i tylko chce się upewnić że nie mam racji

Comment

• Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

Cienkościenna - wywal. Zainwestuj w czeską butelkę NRW.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Mihai
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2010.02
            • 186

ee...jak się na ma co się lubi to się lubi co sie ma u mnie sporo piw w cienkościennych i jak dotąd żadnego granata, to co prawda cienkościenne sprzed ok 3-4 lat, ale nie sądzę żeby teraz były jeszcze cieńsze.

Comment

• dreads
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2009.09
              • 520

Tak, teraz Amber też leje do cienkich NRW. Pendragon ma rację, lepsze są te z Czech. Ja co prawda używałem ich (tych cienkich) do wszelkich piw o zakładanym niskim wysyceniu i nic się nie stało, ale w tym sezonie już mogłem sobie pozwolić na wywalenie z domowego browaru wszystkich tego typu flaszek (oprócz pełnych oczywiście ), aby jednak chuchać na zimne

Comment

• Pendragon
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

Też miałem plan wykorzystać te cienkościenne, a sprzedać grubościenne. Ale gdy mi Gościszewo strzeliło już w sklepie, to bardzo szybko zrezygnowałem z tego sprytnego planu
                Jako miłośnik piwa czeskiego nie mam kłopotu z niedomiarem NRW, no ale jak komuś brak takich, to niech próbuje - na własne ryzyko.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Seta
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2002.10
                  • 6964

Używam wszystkich butelek - zwrotnych i jednorazowych, zielonych, brązowych i białych, nowych i bardzo starych, cienko i grubościennych, kapslowanych i "porcelankowych". Wszystko poza twist-off'ami (ale aż się prosi spróbować! )
                  Granaty miałem raz w życiu - kiedy "dla testu" nalałem pod kapsel. Wywaliło mi kilka zwrotnych, grubościennych bączków. Cienkościenna butelka mi nigdy nie pękła.
                  Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

Przetwarzanie...
                  X