Witam czy może być taki przepis na piwo:
1kg słodu pilzneński
0,5kg słodu caraaroma karmelowego
15g chmielu marynka w postaci granulatu
30 litrów wody niegazowanej
drożdże górnej fermentacji
Teraz czy robię dobrze
zacieranie w 44C – 30min obydwa słody w garnku
podgrzanie do 76 stopni filtracja na 10 minut
gotowanie 60 minut chmielenie
zlanie do fermentatora i dodanie drożdzy.Po fermentacji zlanie na cichą a potem do butelek z dodatkiem 50g glukozy.
1kg słodu pilzneński
0,5kg słodu caraaroma karmelowego
15g chmielu marynka w postaci granulatu
30 litrów wody niegazowanej
drożdże górnej fermentacji
Teraz czy robię dobrze
zacieranie w 44C – 30min obydwa słody w garnku
podgrzanie do 76 stopni filtracja na 10 minut
gotowanie 60 minut chmielenie
zlanie do fermentatora i dodanie drożdzy.Po fermentacji zlanie na cichą a potem do butelek z dodatkiem 50g glukozy.
Comment