Jeśli to jest standardowe zamknięcie takie jak w Grolschu, to można je zdjąć.
Butelki
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gwzd Wyświetlenie odpowiedziJeśli czyścisz butelki na bieżąco po wypiciu z nich piwa to wystarczy przepłukać wodą, aby pozbyć się drobin kurzu itp.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
A kwasy ty w piwie miał?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Oczywiście. Raczej nie od butelek, ale były tu opisywane przypadki, że część butelek była dobra, a część kwaśna. Właśnie z niedokładnej dezynfekcji. Część wad, które pogarszają piwo, ale nie uniemożliwiają jego spożycia też z tego się bierze.
Comment
-
-
generalnie wszystko zależy jak się szybko konsumuje ... jak się wprawnie i umiejętnie przyssa człowiek do skrzynki to nie zdąży skwaśnieć ja mam akurat taki "problem" zaczyna mi coś się zadziewać ... ale w poniedziałek będzie to już tylko wspomnienie. Wszystko odbyło się prawidłowo ale przy rozlewaniu mój system odmówił posługi i posłużyłem się wężykiem. O tym, że go nie zdezynfekowałem przypomniałem sobie już po, a 2 dni wcześniej wino nim rozlewałem :P
Comment
-
Comment