Butelki

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krejn
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2012.07
    • 102

    #16
    Jeśli to jest standardowe zamknięcie takie jak w Grolschu, to można je zdjąć.
    What's the matter Lagerboys... Afraid you might taste something?

    Comment

    • dyczkin
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2011.05
      • 3657

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gwzd Wyświetlenie odpowiedzi
      Jeśli czyścisz butelki na bieżąco po wypiciu z nich piwa to wystarczy przepłukać wodą, aby pozbyć się drobin kurzu itp.
      Ostatnio rozlałem piwo właśnie do butelek wypłukanych bezpośrednio po wypiciu. Przed rozlewem piwa nawet ich nie płukałem i piwu nic się nie stało
      Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

      Moje warzenie // Piwny Wojownik

      Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

      Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

      Comment

      • Krzysiu
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.02
        • 14936

        #18
        Przeciętny posiadacz auta także nie codzień ma wypadek. Ale przewaznie raz w życiu jakiś ma.

        Comment

        • dyczkin
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2011.05
          • 3657

          #19
          A kwasy ty w piwie miał?
          Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

          Moje warzenie // Piwny Wojownik

          Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

          Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

          Comment

          • Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

            #20
            Oczywiście. Raczej nie od butelek, ale były tu opisywane przypadki, że część butelek była dobra, a część kwaśna. Właśnie z niedokładnej dezynfekcji. Część wad, które pogarszają piwo, ale nie uniemożliwiają jego spożycia też z tego się bierze.

            Comment

            • MarcinKan
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2013.02
              • 191

              #21
              generalnie wszystko zależy jak się szybko konsumuje ... jak się wprawnie i umiejętnie przyssa człowiek do skrzynki to nie zdąży skwaśnieć ja mam akurat taki "problem" zaczyna mi coś się zadziewać ... ale w poniedziałek będzie to już tylko wspomnienie. Wszystko odbyło się prawidłowo ale przy rozlewaniu mój system odmówił posługi i posłużyłem się wężykiem. O tym, że go nie zdezynfekowałem przypomniałem sobie już po, a 2 dni wcześniej wino nim rozlewałem :P

              Comment

              Przetwarzanie...
              X