Jeśli to jest standardowe zamknięcie takie jak w Grolschu, to można je zdjąć.
Butelki
Collapse
X
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
A kwasy ty w piwie miał?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Oczywiście. Raczej nie od butelek, ale były tu opisywane przypadki, że część butelek była dobra, a część kwaśna. Właśnie z niedokładnej dezynfekcji. Część wad, które pogarszają piwo, ale nie uniemożliwiają jego spożycia też z tego się bierze.Comment
-
generalnie wszystko zależy jak się szybko konsumuje ... jak się wprawnie i umiejętnie przyssa człowiek do skrzynki to nie zdąży skwaśniećja mam akurat taki "problem" zaczyna mi coś się zadziewać ... ale w poniedziałek będzie to już tylko wspomnienie. Wszystko odbyło się prawidłowo ale przy rozlewaniu mój system odmówił posługi i posłużyłem się wężykiem. O tym, że go nie zdezynfekowałem przypomniałem sobie już po, a 2 dni wcześniej wino nim rozlewałem :P
Comment
Related Topics
Collapse
-
Dzień dobry wszystkim.
Od 2014 roku zbierałem z różną częstotliwością butelki po piwie. Miałem tylko dwie zasady, którymi się kierowałem: piwo musiałem wypić ja i żadna etykieta nie mogła się powtarzać. Udało mi się uzbierać około 200 sztuk butelek. Różnych, regionalnych,...-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
-
-
Cześć,
Sprzedam sprzęt domowy:
18 skrzynek na piwo, ok 10 skrzynek z butelkami. Butelki są w większości czyste, bez etykiet, mogą byc zakurzone. Część 330ml, część 500ml. Dla zainteresowanego sprawdzę dokładnie ile czego tam jest.
Butelki litrowe z grubego szkła z zamknięciem...-
Channel: Targowisko piwowarskie
2023-07-27, 19:05 -
-
Cześć, mam pytanie odnośnie butelek do piwa.
Obejrzałem ostatnio Kopyra i wspomniał w nim o cenie butelek.
Dla mnie jest to kosmos, tzn. cena.
Proszę mi wytłumaczyć, w jaki sposób zaopatrują się browary w butelki. Rozumiem, że składają zamówienie do huty i ta dostarcza...-
Channel: Słup ogłoszeniowy
-
-
Kupię butelki przedwojennego browaru parowego Z. Radzymiński / Sukcesorzy z Radzymina.
-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
2024-07-10, 02:11 -
-
Cześć,
dawno nie warzyłem jednak planuję coś upichcić. Powoli się przygotowując znowu wróciłem do tematu który mnie nurtuje od dłuższego czasu. Mianowicie czystość butelek do których rozlewane jest piwo. Mianowicie chyba jak każdy piwowar korzystam powtórnie z butelek z piw które...5 Photos-
Channel: Kołyska piwowarska
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment