Prośba o pomoc. Jutro chce warzyć bittera. Nigdy nie warzyłem piwa w którym najważniejszą cechą jest goryczka dlatego proszę, szanownych kolegów i koleżanki, o pomoc w doborze ilości chmielu.
Chciałbym otrzymać piwo gorzkie no ale bez przesady. Goryczka ma być wyrazista ale nie może wykręcać mordy
Mam do dyspozycji Marynkę 9.1 A-K oraz Zeus 14.3 A-K. Ile tego dać na jakieś 26-28 litrów brzeczki nastawnej? Nigdy nie chmieliłem Zeusem i chciałbym żeby był dominujący. Aromatycznym dysponuję chmielem Hallertauer Hersbrucker.
pozdrawiam
Chciałbym otrzymać piwo gorzkie no ale bez przesady. Goryczka ma być wyrazista ale nie może wykręcać mordy
Mam do dyspozycji Marynkę 9.1 A-K oraz Zeus 14.3 A-K. Ile tego dać na jakieś 26-28 litrów brzeczki nastawnej? Nigdy nie chmieliłem Zeusem i chciałbym żeby był dominujący. Aromatycznym dysponuję chmielem Hallertauer Hersbrucker.
pozdrawiam
Comment