Witam.
Wyczytałem na forum że nie wolno chmielić brzeczki pod przykryciem ze względu na jakieś DMS. Niestety dwie pierwsze własnoręcznie zacierane warki chmieliłem pod pokrywką. Jedna z nich jest już w butelkach a druga w fermentorze. Mam takie pytanie czy bardzo to wpłynie na smak piwa i czy piwo z fermentora ważone dwa dni temu można jeszcze jakoś skorygować?
P.S. Piwo dolnej fermentacji, drożdże Saflager W-34/70.
Wyczytałem na forum że nie wolno chmielić brzeczki pod przykryciem ze względu na jakieś DMS. Niestety dwie pierwsze własnoręcznie zacierane warki chmieliłem pod pokrywką. Jedna z nich jest już w butelkach a druga w fermentorze. Mam takie pytanie czy bardzo to wpłynie na smak piwa i czy piwo z fermentora ważone dwa dni temu można jeszcze jakoś skorygować?
P.S. Piwo dolnej fermentacji, drożdże Saflager W-34/70.
Comment