Gar do zacierania
Collapse
X
-
kupowałem gar w sklepie (sprawdziłem cene w necie tego sklepu) i pojechałem i w sklepie mi gość przynosi gar z olkusza i cena dużo wyższa więc pytam o co chodzi - a on na to że to co w necie to gar z bułgarii z dużo cieńszej blachy i jak chce to mi sprzeda - wziąłem z olkusza bo mi zależało na grubszej stali (indukcja).
Pewnie tu taka sama kwestia mniejsza cena = cieńsza blacha.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jaruzele Wyświetlenie odpowiedziCześć mam taki sam gar jest ok.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jaruzele Wyświetlenie odpowiedziGar kupiłem tutaj http://www.sklep.eskot.pl/Garnki-ema...3,product.html
Comment
-
-
ja posiadam "stary" gar 16l na stanie kuchni (z firmy WMF) i jego przewidziałem na początki mojego zacierania (warki do 10 litrów) - póki co żona wydała zgodę. Na allegro zakupiłem zestaw 4 garów 8, 12, 16 i 20 litrów. Garnki są z cienkiej blachy. Przeprowadziłem już test na zagotowanie wody - jestem szczęśliwym posiadaczem kuchenki z płytą ceramiczną. Działa normalnie. Przez pierwszy moment, gdy garnek się rozgrzewa (szczególnie jego dno) garnek się trochę odkształca, ale potem się "układa" i grzeje się normalnie Nie wiem czy nadawałyby się na gaz, ale pewnie tak. Nie będą to moje podstawowe garnki do warzenia, ale na pewno znajda swoje miejsce chociażby do wysładzania
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika korzen16 Wyświetlenie odpowiedzija posiadam "stary" gar 16l na stanie kuchni (z firmy WMF) i jego przewidziałem na początki mojego zacierania (warki do 10 litrów) - póki co żona wydała zgodę. Na allegro zakupiłem zestaw 4 garów 8, 12, 16 i 20 litrów. Garnki są z cienkiej blachy. Przeprowadziłem już test na zagotowanie wody - jestem szczęśliwym posiadaczem kuchenki z płytą ceramiczną. Działa normalnie. Przez pierwszy moment, gdy garnek się rozgrzewa (szczególnie jego dno) garnek się trochę odkształca, ale potem się "układa" i grzeje się normalnie Nie wiem czy nadawałyby się na gaz, ale pewnie tak. Nie będą to moje podstawowe garnki do warzenia, ale na pewno znajda swoje miejsce chociażby do wysładzania
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kowal1910 Wyświetlenie odpowiedziDzięki za odpowiedzi. Chcę mieć go na lata, warzenie zaczyna mnie coraz bardziej wciągać, więc dołożę te pare złotych i zakupię ten grubszy gar z Olkusza.
pozdrawiam i życzę powodzenia na szerokich chmielowo słodowych wodach zacierania
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziPo jasną wam te garnuszki? Za 10 warek będziecie szukać 100l
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziPo jasną wam te garnuszki? Za 10 warek będziecie szukać 100l
Comment
-
Comment