Ceny śrutowników jakie są takie są. Policz sobie ile musiałbyś dopłacić za śrutowanie słodu do każdej warki i porównaj jak długo będziesz się piwowarzył. Jeśli na kilka warek to nie kupuj, jak na więcej to sam zobaczysz, że warto kupić śrutownik.
Ręczna maszynka do mięsa europejskiej produkcji kosztuje ok. 150zł. Jak myślicie, ile będzie kosztował podobnej konstrukcji śrutownik wyprodukowany w Europie?
Ręczna maszynka do mięsa europejskiej produkcji kosztuje ok. 150zł. Jak myślicie, ile będzie kosztował podobnej konstrukcji śrutownik wyprodukowany w Europie?
300
Volenti Non Fit Iniuria//Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Ja już korzystałem, ześrutowałem jakieś 10kg słodu na dobry początek.
Przyjemnie się śrutuje, nie żałuję zakupu.
Nie wiem ile całość trwała bo nie mierzyłem czasu.
Nie mam porównania z innymi śrutownikami.
Historia tego mikrusa jest pokręcona jak obecne dzieje Ukrainy. Browar rzemieślniczy Dva Kuma powstał w Severodoniecku w 2011 i tam działał kilka lat.
Kiedy w 2014 zaczęła się zawierucha wojenna, właściciel postanowił przenieść technologie do Kijowa. Wraz z nią przyjechało dwóch...
Każdy, kto choć trochę interesuje się polskim przemysłowym piwowarstwem, z dużym zainteresowaniem czyta każdą wiadomość dotyczącą nowych, piwnych inicjatyw w naszym kraju. A takich na całe szczęście nie brakuje. W tym samym czasie jednak zapominamy o browarach, które już od jakiegoś...
Za bronka nie ręczę czy jest jadalny. Jeżeli chodzi o wysyłkę to trzeba doliczyć 14 zeta, albo 3 eurosporty, albo 100 ukraińskich wiewiórek (hrywien). Dolków nie przyjmuję. Chętnych zapraszam na PW. Zapisy do zakończenia łykendu.
Comment