Witam. Miałem niegdyś okazję uwarzyć koźlaka majowego z CP, wyszedł przepyszny. Dziś chciałbym to powtórzyć, mam wszystkie niezbędne surowce, lecz nie posiadam receptury. Chodzi mi o sposób zacierania. Czy ktoś może mi pomóc?
Maibock 16 blg z Centrum Piwowarstwa
Collapse
X
-
Receptura w sensie konkretnych ilości składników jest w CP w opisie tego konkretnego maibocka - tutaj.
Jeśli zaś chodzi Ci o schemat zacierania, to skoro byłeś już klientem CP, zapewne bez problemu Ci go zdradzą. Zapytaj pod adresem warzenie@centrumpiwowarstwa.plOstatnia zmiana dokonana przez Twilight_Alehouse; 2013-01-29, 11:23. -
Zapewne ekipa z Centrum Piwowarstwa ma poważniejszą robotę na głowie niż odpisywanie na takie pierdołowate pytanie. Myślałem że może ktoś z forumowiczów warzył nie dawno tego Maibocka i nie wyrzucił tak jak ja tej kartki z instrukcją warzenia.Comment
-
Ekipa z Centrum Piwowarstwa sama zachęca do kontaktu, ale skoro wolisz sobie utrudniać życie, droga wolna.Comment
-
Nie warzysz pewnie pierwszy raz, więc w czym problem
Zatrzyj 2 x po 30 min i po krzykuVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Odezwij się na ww. maila.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
Related Topics
Collapse
-
Technologia Piwowarstwa
Czy piwo to nie tylko Twój ulubiony napój, ale również prawdziwa pasja? Może chcesz poszerzyć swoja wiedzę na temat warzenia piwa, wprowadzić swoją pasje na nowy poziom lub planujesz przejść na zawodowstwo. A może marzysz o własnym browarze,...-
Channel: Piwo - ogólne
2023-09-14, 12:39 -
-
Hejka, przez jakiś będę się tu udzielał w imieniu Centrum Piwowarstwa
Niedawno dotarł do nas Piwowar nr 50.
Numer 50 magazynu "Piwowar" skupia się głównie na grodziskim piwowarstwie, prezentując różnorodne aspekty tego stylu. Zawiera wywiady z pasjonatami...2024-09-18, 13:25 -
Wreszcie dotarło i do nas nowe wydawnictwo w jęz. polskim - "Warzenie bez kompromisów" Randy'ego Moshera.
Dzięki Tomkowi z Piwo.org elroy i Piotrowi Kucharskiemu Twilight_Alehouse powstało polskie wydanie tej niejako kultowej książki.
Zawiera polski dodatek...2025-01-03, 00:43 -
Właśnie dotarł do nas Piwowar nr 51.
Numer 51 magazynu "Piwowar" poświęcony jest głównie stylowi barley wine, prezentując jego charakterystykę, zasady degustacji, przepisy i aspekty prawne. Tematyka numeru obejmuje również piwowarstwo domowe, historię naczyń do piwa,...2024-12-10, 18:48 -
Viking Malt toto oferuje pod nazwą handlową "Sprau" jako dodatek do zasypu mający znacznie podkreślić i uwypuklić aromaty i smaki chmielowe.
To takie ziarna wielkości grochu, przyjeżdżają w postaci nieco złamanej. Są dość twarde. Trzeba ześrutować i pomęczyć...-
Channel: Surowce
2025-02-13, 18:23 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment