Witam, spotkałem się z metodą by z osadu piwa Schneider-Weisse Original odzyskać drożdże i użyć ich do fermentacji pszeniczniaka. Robił ktoś już taki zabieg? W sumie tanio by wychodziło, świetne drożdże a do tego piwo
Starter planuję zrobić w następujący sposób, zlać piwo do szklanki a na jego miejsce ok 300 ml brzeczki z jakimiś 50-100g suchego ekstraktu jasnego i pod kapsel. Dobrze knuję?
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Comment