Dzisiaj popełniłem pierwszą warkę z zacieraniem.
Jestem pod wrażeniem bo jak na razie wszystko wydaje się iść nieźle.
Warka #1 24.03.2013
Hefe-weizen
Pszeniczny 2,1 kg
Pilzneński 1,9 kg
Lubelski 15 g
Safbrew WB-06
Uzyskałem 21,5 l brzeczki 12 BLG
Zacieranie:
15l
44°C - 20 min
63°C - 20 min
72°C - 40 min
Wysładzanie:
4l, 4l, 4l, 3l w 72-75°C
Chmielenie:
Lubelski 60 min
Kilka drobnych błędów popełniłem, ale cóż nie każdy rodzi się piwowarem.
Jestem pod wrażeniem bo jak na razie wszystko wydaje się iść nieźle.
Warka #1 24.03.2013
Hefe-weizen
Pszeniczny 2,1 kg
Pilzneński 1,9 kg
Lubelski 15 g
Safbrew WB-06
Uzyskałem 21,5 l brzeczki 12 BLG
Zacieranie:
15l
44°C - 20 min
63°C - 20 min
72°C - 40 min
Wysładzanie:
4l, 4l, 4l, 3l w 72-75°C
Chmielenie:
Lubelski 60 min
Kilka drobnych błędów popełniłem, ale cóż nie każdy rodzi się piwowarem.
Comment