karol chce zostać piwowarem

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

    #46
    Obniż temperaturę przed dodaniem chmielu bo pietrucha będzie
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

    Moje warzenie // Piwny Wojownik

    Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

    Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

    Comment

    • karol1000
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2007.09
      • 1823

      #47
      pietrucha?
      (pewnie ze chmiel nie opad na dno czy co?)
      Last edited by karol1000; 2013-08-15, 10:31.
      LP

      Comment

      • dyczkin
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2011.05
        • 3657

        #48
        Nuta korzenna, którą określam jako pietruchę.
        Przejrzyj recepturę na Grand Championa na pspd.org.pl
        Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

        Moje warzenie // Piwny Wojownik

        Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

        Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

        Comment

        • karol1000
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2007.09
          • 1823

          #49
          dzięki za rady
          LP

          Comment

          • barsliw
            Porucznik Browarny Tester
            • 2013.08
            • 289

            #50
            Ja tam dopiero zaczynam przygodę z piwowarstwem, ale jakbym się martwił tyle co Ty, to już dawno bym osiwiał. Moje pierwsze właśnie kończy powoli burzliwą. Przez 8 dni nawet nie przyszło mi do głowy żeby do niego zaglądać a co dopiero robić zdjęcia. Może to doświadczenia winiarskie, ale mam wrażenie, że najlepsze co można zrobić dla piwa to dać mu święty spokój.

            Comment

            Przetwarzanie...
            X