F&A Home Brewery
Collapse
X
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820 -
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Fido a może być zrobił na WWP stoisko gastronomiczne: na pierwsze byłaby kartoflanka, na drugie groch (oby bez kapusty), a o piwo na deser to już my się zatroszczymy?Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
W listopadzie na lotnisku Schoenefeld w Berlinie kupiłem niemieckie piwo ziemniaczane. Nic specjalnego to nie było. Zwykły lager, a w aromacie wyczuwalny surowy, obrany ziemniak.Comment
-
O, lubię jak temat troszkę się rozrusza
@gwzd czy to było to piwo http://browar.biz/forum/showthread.p...924#post990924? Ono nie jest z ziemniaków tylko z sokiem z ziemniaków.
Nie wiem czy coś z tego będzie bo drożdże ostatnio zakupione jakieś dziwne są. Nottinghamy a piwo wędzone po tygodniu fermentacji nie zamierza sie klarować. Następne warki podobnie, mimo że fermentacja ruszała po kilku godzinach, mętne całkiem.
Nie chciałbym pięciu fermentorów do Szczecina wysyłać..."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
Psia krwia, właśnie studzi się 14 warka w tym roku uwarzona i skapłem się, że to był jedyny wolny fermentor, który był przeznaczony do przelewania na cichą. A "zupki" już trzeba by przelać. Trzeba jutro na siłę coś w kegi wsadzić, może pilsy już dofermentowały?
Jutro jadziem na wieś zobaczyć."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
-
Emeryci mają dużo czasu.Comment
-
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
-
Sześć lat w butelkach i mimo, że nie były to mocne piwa to doskonale zniosły tak długie leżakowanie. Smaczne, bez śladów czegokolwiek nieprawidłowego choć 34B jakby lekko kwaskowate. Stały na budowie, zimą prawie zamarzały, latem gorąco miały i nic im to nie zaszkodziło.
A tak wysokie odfermentowanie spowodowało, że dłuuuuuugo musiałem gaz, co jakiś czas, upuszczać."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
-
Obie "zupki" poszły na cichą i od razu na balkon, mętne.
"Grochówka" zeszła do 2,5 Blg i jakaś kwaskowata, dziwna.
"Kartoflanka" zeszła do 4 Blg, pięknie pachnie, smaczna, coś w kierunki sahti."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Comment