Dziś dla rozluźnienia i ze względu na jeszcze nie gotowy, porządny starter do lagerów, na tapetę wzięliśmy kukurydzianą konserwę WESa
Warka #137
Urodzinowe Kukurydziane /9-te urodziny obchodzi mój syn/
Skład
ekstrakt kukurydziany WES 340kg
Gotowanie
60 min
Chmielenie/dodatki
Hallertau Tradition 5,4ak 35g/60min
Spalt Spalter 4,6ak 50g/15min
Lubelski 5,3ak 80g/5min
Drożdże
fermentor A 10L/W34/70 w 8 stC
fermentor B 10L/US-05 w 19 stC
Jestem ciekawy efektów z użycia tego ekstraktu, jak i drożdży.
Próbki będą gotowe do degustacji na pierwszej planowanej w tym roku imprezie, czyli Spotkaniu Piwowarów w Zielonej Górze
Warka #137
Urodzinowe Kukurydziane /9-te urodziny obchodzi mój syn/
Skład
ekstrakt kukurydziany WES 340kg
Gotowanie
60 min
Chmielenie/dodatki
Hallertau Tradition 5,4ak 35g/60min
Spalt Spalter 4,6ak 50g/15min
Lubelski 5,3ak 80g/5min
Drożdże
fermentor A 10L/W34/70 w 8 stC
fermentor B 10L/US-05 w 19 stC
Jestem ciekawy efektów z użycia tego ekstraktu, jak i drożdży.
Próbki będą gotowe do degustacji na pierwszej planowanej w tym roku imprezie, czyli Spotkaniu Piwowarów w Zielonej Górze
Comment