Z 9kg słodów wymyśliłem sobie takie 2 receptury, które zamierzam, w najbliższym czasie, zrealizować.
I:
1,5 kg pale ale
1 kg abbey malt
1 kg wędzony
0,5 kg wiedeński
0,3 pszeniczny
0,2 czekoladowy
II:
3,5 kg pale
0,7 kg pszniczny
0,5 kg wiedeński
0,5 kg laktoza
0,4 kg płatków owsianych
0,2 kg carafaI
0,2 kg carafaII
0,2 kg czekoladowy
II to stout mleczny zaś I, to sam nie wiem co z tego wyjdzie. Pewne jakieś piwo.
Gdyby ktoś miał uwagi, walić prosto z mostu
I:
1,5 kg pale ale
1 kg abbey malt
1 kg wędzony
0,5 kg wiedeński
0,3 pszeniczny
0,2 czekoladowy
II:
3,5 kg pale
0,7 kg pszniczny
0,5 kg wiedeński
0,5 kg laktoza
0,4 kg płatków owsianych
0,2 kg carafaI
0,2 kg carafaII
0,2 kg czekoladowy
II to stout mleczny zaś I, to sam nie wiem co z tego wyjdzie. Pewne jakieś piwo.
Gdyby ktoś miał uwagi, walić prosto z mostu
Comment