Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish
Wyświetlenie odpowiedzi
Ile browarów upadło od 1989r?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedziBrowar w Braniewie 1854 Braniewo 1999 zaprzestanie produkcji w 2001 r., sprzedaż w 2003 firmie Dr Witt S.A.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziDo GŻ należał też Browar Saskich w Radomiu.
GŻ przejęła go w 1999 roku. W 2002 roku wygaszony browar otrzymało w darowiźnie od GŻ miasto Radom. W latach 2002-2004 całe wyposażenie zakładu zostało sprzedane na złom. Ostały się tylko puste budynki, z którymi władze Radomia za bardzo nie wiedzą co zrobić.
Radom w GŻ?, Pierwsze słyszę, browar ten zamknięto w latach 1995-98, nie znam dokładnej daty i w ostatnim czasie swojej działalności należał do ZP w Warce i to chyba jeszcze w czasach gdy Warka nie była w składzie GŹ.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziRadom w GŻ?, Pierwsze słyszę, browar ten zamknięto w latach 1995-98, nie znam dokładnej daty i w ostatnim czasie swojej działalności należał do ZP w Warce i to chyba jeszcze w czasach gdy Warka nie była w składzie GŹ.
Po 2002 roku rozpoczęła się wywózka całego sprzętu, która trwała etapami do 2004 roku.
Gazeta Wyborcza się na ten temat rozpisywała.Ostatnia zmiana dokonana przez Pankracy; 2010-02-23, 15:38.
Comment
-
-
Browar w Radomiu warzył do 1997 maksymalnie do 1998 roku (tutaj niestety nie mogę doprecyzować). Póżniej był już tylko nieruchomością po b. browarze w rękach GŻ. Dalej pewnie jego losy potoczyły się tak jak piszecie. Sad but true.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Panie i Panowie, szukam artykułu, który kiedyś czytałem (na 99% na stronach browar.biz) pdnośnie upadku polskich browarów w latach 90. XXw. i na początku wieku XXI.
Jedyne co pamiętam to to, że artukuł był bardzo obszerny i dobrze obrazujący to co się stało. Tyle, że nie pamiętam tytułu, autora, a wyszukiwarka też mi nie pomaga...www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Poszukaj w Wieściach z branżyVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Przejrzałem wszystko po tytułach, w kilka z nich zajrzałem, jednak nadal nic.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Pamiętam ten artykuł ale sam nie mogę go znaleźć
Ciężko się skupić przy ŚwiętachVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll Wyświetlenie odpowiedziPanie i Panowie, szukam artykułu, który kiedyś czytałem (na 99% na stronach browar.biz) pdnośnie upadku polskich browarów w latach 90. XXw. i na początku wieku XXI.
Jedyne co pamiętam to to, że artukuł był bardzo obszerny i dobrze obrazujący to co się stało. Tyle, że nie pamiętam tytułu, autora, a wyszukiwarka też mi nie pomaga...Grunt to się nie przejmować, piwo pić i obserwować
zbieram ELBING
wymiana--> http://picasaweb.google.com/PacoElbl
Comment
-
-
Nie, to nie to. Z tego co pamiętam, to nie była to dyskusja, ta mogła być ew. pod artykułem. Teraz już zaczynam wątpić, czy to w ogóle było na stronie browaru.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Pytanie nieaktualne, znalazłem to czego szukałem.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
-
Ło ten!
Przypomniało mi się, że kiedyś wysłałem ten tekst przez komunikator i tam się do niego teraz dokopałem. Mimo wszystko dziękiwww.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
Comment