Czy ktoś z Łodzi lub okolic jedzie na sobotę do Żywca samochodem? Szukam 1-2 miejsc. Proszę o info na PW. Oddzwonię.
2013.06.14-15 - Żywiec, Festiwal Birofilia 2013
Collapse
X
-
Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
-
-
Może ktoś jedzie w sobotę i w sobotę wraca albo w nd. rano? Do Wawy. Chyba po raz pierwszy opuszczę Żywiec"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Zazdraszczam Wam, w tym roku kiblujemy w Opolu.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Popis piwowara z kaszebskiej koruny bezcenny:-D moja noga tam nie stanie:-)Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Ale o co chodzi?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziZazdraszczam Wam, w tym roku kiblujemy w Opolu.
Comment
-
-
A ja, dla odmiany, wsadzam łyżkę dziegciu w beczkę miodu.
Na Birofiliach byłem dzisiaj, po raz pierwszy w ogóle. Już od samego wejścia ogarnęło mnie wrażenie jakiegoś upiornego chaosu i masowego spędu ludzi. Wszędzie dzikie tłumy, namiot festiwalowy nabity tak, że pękał w szwach. W sklepie Alei Piw Świata nie znalazłem ANI JEDNEGO piwa, które sobie wcześnie zaplanowałem - wszystko już zostało rozgrabione. Szukałem też polskich piw rzemieślniczych w wersjach butelkowych (Artezan, Pracownia Piwa, itp.) - nie było. W końcu postanowiłem się napić urodzinowego Codera z Artezana - też już nie było... Ja wiem, że to w dużej mierze moja wina, bo przyjechałem na festiwal w sobotę o 17, ale nie zmienia to faktu, że czuję się rozczarowany. Chciałem sobie kupić (butelkowe) Grodziskie/AIPA z Artezana, obydwa piwa z Pracowni Piwa, Creme Brulee z Southern Tier, Duvel Tripel Hop i wiele, wiele innych. Niestety, nie udało się... A do tego kufelek festiwalowy jest z nadrukiem z 2011 roku (?!). W przyszłym roku spróbuję przyjechać w piątek rano. Jeżeli moje dzisiejsze odczucia się powtórzą, strzelę focha i odpuszczę sobie Birofilia na dobre.Last edited by Chmielnicki; 2013-06-15, 22:20.
Comment
-
-
Kto późno przychodzi, sam sobie szkodzi, tyle na tematVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziKto późno przychodzi, sam sobie szkodzi, tyle na temat
Kwestia dostępności (i sprostania popytowi ze strony klientów) polskich - i nie tylko - browarów rzemieślniczych zaczyna mnie po prostu coraz bardziej drażnić.Last edited by Chmielnicki; 2013-06-15, 22:29.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chmielnicki Wyświetlenie odpowiedziNiby tak, ale czy nie sposób przewidzieć, że taka sytuacja może mieć miejsce. Nie da się"podzielić" piwa sprawiedliwe między piątek i sobotę, albo zakupić czy przywieźć go więcej?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chmielnicki Wyświetlenie odpowiedziKwestia dostępności (i sprostania popytowi ze strony klientów) polskich - i nie tylko - browarów rzemieślniczych zaczyna mnie po prostu coraz bardziej drażnić.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
Comment