prawie jak Woodstok , robiono nawet zakłady kto się wy...i na podejściu pod górkę przy Strefie Piwa
2013.05.10-12 - X Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie i IV Festiwal Dobrego Piwa
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Basik Wyświetlenie odpowiedziA jedzenie- na tarasie zamku, na samym końcu Czesi robią extra langosieOchotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
Warsztaty zupełnie nietypowe dla mnie ale bardzo udane.
Jakoś tak mało ludzi było na części zamkniętej. W tamtym roku chyba o połowę mniej się wpisało na listę a pełniutko było w lochach.
Dzięki Chemmo za ostrzeżenie, wziąłem glany a na plecki membrankę i dzięki temu pogoda była zupełnie ładna . Smaczne piwa też pomogły zmienić aurę."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziprawie jak Woodstok , robiono nawet zakłady kto się wy...i na podejściu pod górkę przy Strefie PiwaMM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedziNawet czekano z przygotowanymi aparatami fotograficznymi. Mi udało się uniknąć zejścia do parteru--------------------
--------------------
"Żółw porusza się z prędkością wystarczającą do upolowania sałaty. "
Comment
-
-
Przypomni mi może ktoś po ile są piwa z ThornbridgeVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziPrzypomni mi może ktoś po ile są piwa z Thornbridge"... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"
Comment
-
-
Mi się bardzo impreza podobała choć oczywiście deszcz negatywnie namieszał. Próbowane piwa zasadniczo bardzo smaczne, jedzenie też ok, najlepsze chyba było koło. Alebrowaru. Teraz juz niestety w drodze do domu ale z wracam z fajnymi wrażeniami.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto Wyświetlenie odpowiedziButelka po 15 a lane bodaj 7 zł. za 0,2.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Byłem wczoraj, deszcz delikatny, temperatura przyjemna - tylko to błoto
Podobnie jak przedmówcy, De Molen i jego Single Hop Citra zawiódł mnie - z butelki był o wiele ciekawszy... Bardzo rozsądne ceny na przyjemnym stoisku Hausta (3pln za 0,2l), bolała mnie słaba obecność Widawy (niby była na stoisku Czeskiego Raju, ale pozostawiała wiele do życzenia w porównaniu do pozostałych małych i silnych browarów krajowych). Bardzo duży plus dla AleBrowaru za Randalla i King of Hop z tegoż - jak dla mnie rewelacja Jak już na niego trafiłem, nie odchodziłem od stoiska Ciekawe, czy butelka będzie choć w połowie tak dobra...
Jedzenie bardzo smaczne, duży wybór. Gratulacje dla organizatorów i wystawców! Nie wyobrażam sobie jeszcze większych tłumów gdyby była ładna pogoda
Comment
-
-
Dziękuję za fajną imprezę.
Jako jeszcze mało doświadczony piwowar miałem okazję poznać innych zarażonych tą pasją.
Mogłem ocenić na jakim etapie jestem i ile jeszcze nauki mnie czeka.
Dziękuję za dziką kartę na wykład.
No i te " zjazdy " do Pinty niezapomniane.
link do kilku fotek z Festiwalu
Comment
-
-
też jestem pod wrażeniem festiwalu troche szkoda ze nie wziąłem glanów bo przydały by się. Swój plan minimum wykonałem czyli B-Day, OX BILE i Szczun dorzucilem jeszcze Kocour IPA Samurai.
Szczerze najbardziej byłem ciekawy ten byczej żółci 104 IBU. Piwo mi smakowało bo piłem lane i potem jeszcze butelke w domu na spokojnie. Mocna goryczka ale mam wrażenie że nie była mocniesza od Sharka. Powiedziałbym coś miedzy amerykańskim Rangerem(IBU 70) a Sharkiem. Może mi sie wydaje i mam juz zryte kubki smakoweZbieram podstawki piwne z całego świata -> zainteresowanych zapraszam do kontaktu
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kwarta81 Wyświetlenie odpowiedziSuper festiwal, a te błotko dodało chyba tylko uroku.
Comment
-
-
Jak można było zapobiec błotu? Jakieś pomysły?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
Comment