Będzie kapsel festiwalowy?
2015.05.01-03 - 6. Festiwal Dobrego Piwa i 12. Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Comment
-
-
Będzie będzie - pełna lista po 10 kwietnia się pojawi.
Comment
-
-
Będzie w Informatorze przy zakupie szkła, będą też ulotki z planem, oraz można wydrukować ze strony www.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziBędzie w Informatorze przy zakupie szkła, będą też ulotki z planem, oraz można wydrukować ze strony www.
OK.Pytałem,bo moja drukarka wyzionęła żywota.mb WOS
Comment
-
-
Obawiam się, że czekają Cię wydatki na szkło, bo inaczej z plastiku będziesz pił.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Jeśli ktoś się dopiero teraz obudził i szuka nerwowo noclegu we Wrocławiu, to mam do odstąpienia pokój 1-osbowy w Solo na Kwiskiej (do stadionu 8 minut tramwajem). Tanio nie jest, ale nie ma co wybrzydzać. Sprawa do załatwienia przez booking.com - uzgadniamy dokładną godzinę i jesteśmy w kontakcie, ja zwalniam pokój, wraca on do puli wolnych miejsc, chętny działa dalej we własnym imieniu - na booking, albo dzwoni szybko do hotelu.
PS - ktoś mnie o ten pokój prosił w Warszawie, ale sorry - nie pamiętam kto. Jeśli się zgłosi do wieczora, to ma pierwszeństwo. Akcja do przeprowadzenia tylko dziś, najdalej wieczorem. Gdy nie będzie chętnego, to po prostu rezygnuję bez konsekwencji z noclegu i ktoś "z ulicy" będzie mógł go sobie zabrać.Last edited by Pendragon; 2015-04-28, 12:39.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cwieku666 Wyświetlenie odpowiedziMając teku z baladin, które nie ma podziałki, dostanie się normalnie piwo czy trzeba mieć koniecznie jakieś szkło z podziałką (zeszłoroczne festiwalowe mi się potłukło :/) ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziJeśli ktoś się dopiero teraz obudził i szuka nerwowo noclegu we Wrocławiu, to mam do odstąpienia pokój 1-osbowy w Solo na Kwiskiej
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Ze względu na plany koncertowe na dziś i jutro, festiwal odwiedziłem wczoraj. Mnogość wystawców i oferowanych piw już nie była dla mnie zaskoczeniem. W związku z tym że pobyt zaplanowałem 1 dniowy, nastawiłem się na próbki piw z browarów restauracyjnych i nie tylko z innych części Polski, które na co dzień nie tak łatwo jest skosztować, szczególnie w wersjach beczkowych. Celowałem więc w pojemności 0,2 l i tu pierwszy plus za dostępność takich pojemności, bo i cenowo mnie to jakoś nie zrujnowało (4-6 zł). Co do cen to oczywiście tanio nie jest, plotki krążyły że to ze względu na dość wysokie koszty związane z wystawieniem swojej ekspozycji, od opłaty zaczynając na transporcie i obsłudze kończąc. Kolejny plus to dużo mniejsze kolejki jak rok temu. Ale nie jestem w stanie powiedzieć na ile to efekt organizacji, może większej ilości wystawców, a na ile frekwencji. Wczorajszym popołudniem nie było jakichś tłumów, zapewne przez pogodę. Spotkałem znajomego który siedział już od 10 i mówił że koło południa przy słabej pogodzie były pustki. Wieczorem już znacznie więcej osób, w każdym razie nie stałem nigdzie dłużej jak 5 min, ale do pojedynczych stoisk, niekoniecznie piwnych, kolejki jednak się potworzyły. Jeśli chodzi o to co najważniejsze, czyli piwo, spróbowałem mnóstwo nowych piw, a w zasadzie się nimi opiłem Bardzo dobre wrażenie smakowe wywarł na mnie browar z Gdańska, a także z Poznania i Czechowic-Dziedzic. Równie dobry poziom piw oferują browary z Nowej Huty oraz nowy Profus z Oławy, a także z browar z Bieszczad. Próbowałem zazwyczaj piw jasnych typu IPA i AIPA, ale także stoutów. Zawiodła mnie nieco Jedlina, dość wysoka cena a smakowo jednak szczebel niżej. Generalnie jednak bardzo wysoki poziom oferowanych napitków przez browary kontraktowe i restauracyjne, ceny w nich od 10 zł wzwyż za pół litra, ale oczywiście można też kupować piwa polskie i czeskie typu Lwówek czy Primator za ok połowę tej kwoty. Ja spróbowałem swojego ulubionego Krakonosa i trafiła mi się warka bardzo dobra.MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek Wyświetlenie odpowiedziBardzo dobre wrażenie smakowe wywarł na mnie browar z Gdańska
Comment
-
Comment