A ja zacznę już dzisiaj, oglądając mecz w ręczną.
Mam kilka porterków przygotowanych.
1.Trzy Korony Puławy, Fade To Black
2. Podgórz, 652 m n.p.m.
3. Nogne, Porter
4. Lwów, Porter
5. Aldaris, Porteris
a jak zabraknie to skoczę do sklepu po porterka z Żywca i Okocimia
A nie lepiej żeby to była zawsze np. trzecia sobota stycznia? Dla wielu osób, które nie mieszkają w Warszawie (czy innym dużym mieście), wyprawa do knajpy w środku tygodnia to trudne do zrealizowania przedsięwzięcie.
To jest jeszcze temat do przemyślenia. Wiadomo że jak 16 wypadnie w poniedziałek, to główne wydarzenia i tak będą w weekend. Zrobię tak, żeby było dobrze
Ja po ostatnich wyjazdach i imprezach wzbogaciłem się o:
- Kormoran, Imperium Prunum
- Ciechan, Porter Grudniowy 2013
- Smuttynose, Baltic Porter
- Edge Brewing Barcelona & Cigar City, Gift To Gaspar
- Nomada (To Øl), Battle Royal - Imperial Miso Porter
- Kocour, Gypsy Porter
- Pardubice, Porter
- Gloger, Karty Na Stół
- Amarcord, AMA Mora
Kurcze sam nie wiem co wybrać. Na pewno nowość z Kormorana, ale co potem? Chyba pójdę "na zywioł"
Dzień na mieście udany
1. Beerokracja - porter warmiński
2. Spiskowcy Rozkoszy - porter imperialny
- Chmielarnia, Marszałkowska, chwila oddechu, ostra kuchnia i małe jasne
3. Kufle i Kapsle - 652m n.p.m
4. Jabeerwocky - Imperium prunum
5. Piwna Sprawa - Kraftwerk Jolly Roger
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Ja wczoraj próbowałem Argusa Według mnie świetny porter, tym bardziej za taka cenę. Może nie znam się, nie potrafię odróżnić poszczególnych nut smakowych i zapachowych, ale polecam go jako zwykły zjadacz chleba! Będę robił zapas do lezakowania(co najmniej 12 puszek do piwnicy ).
Masonie - podziękowania za stworzenie tej wspanialej inicjatywy - Twoje zdrowie
Mam nadzieję, że już co rok będziemy mogli się napić naszego czarnego złota w takich ilościach i miejscach jak wczoraj.
Choć zastanawiam się czy nie lepiej by było aby Święto Porteru Bałtyckiego stworzyć "ruchomym" np trzecia sobota stycznia. W tygodniu to będzie ciężko
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Masonie - podziękowania za stworzenie tej wspanialej inicjatywy - Twoje zdrowie
Mam nadzieję, że już co rok będziemy mogli się napić naszego czarnego złota w takich ilościach i miejscach jak wczoraj.
Choć zastanawiam się czy nie lepiej by było aby Święto Porteru Bałtyckiego stworzyć "ruchomym" np trzecia sobota stycznia. W tygodniu to będzie ciężko
Najlepiej aby nie pokrywała się z terminem giełdy warszawskiej.
Comment