2012.05.11-13 - III (Wrocławski) Festiwal Dobrego Piwa - pogaduchy
Collapse
X
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820 -
Katowice często się nie wyrabiają i trzeba wspomagać się dostawami z Łodzi. Nie wiem czy jest różnica między łódzkim a katowickim marcowym, ale z ciekawości chciałbym w Leśnicy spróbować łódzkiego.Ostatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2012-05-08, 13:13.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
Policzyłem wszystkie piwa i wyszło mi, że będą w sumie 122 piwa beczkowe, przy czym nie jest to dokładny szacunek, bo brak podanych piw z Opata. Nie wiem czy Marusia coś przegapiła, czy po prostu browar nie podał dokładnych danych. Zakładając, że będą dwa różne Opaty, to liczba piw wyniesie właśnie 122.
Podział na kraje i browary wygląda następująco
POLSKA - 18 browarów / 63 piwa
CZECHY - 21 / 40 (z powyższym zastrzeżeniem)
BELGIA - 6 / 12
USA - 2 / 2
UK - 1 / 4
NIEMCY - 1 / 1
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
-
Szacunek Twój w ogóle jest niedokładny i nie ma szans takim być, bo sytuacja zmienia się jak w kalejdoskopieComment
-
Ej no nie szalejcie, już wystarczy, bo nie zdążę sobie tego wszystkiego spisaćWyjeżdżam w czwartek o 4 rano...
A co do prognozy pogody, to jest już ona bardziej optymistyczna. Jeśli ma padać, to raczej w piątek. Po przejściu 3 dniowych burz, w sobotę i niedzielę ma się oziębić - do 12-14 stopni, ale za to bez deszczu. Mam nadzieję, że im się to nie sprawdzi i oziębienie przyjdzie w poniedziałek.
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2012-05-08, 14:45.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
I jak tu sensownie się delektowaćVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Oczywiście, że kłamie i to tak bezczelnie. Myślą, że nikt nie pamięta co prognozowali dzień wcześniej.
Ktoś nocuje w Solo na Kwiskiej? Właśnie zmieniłem noclegownię na tę.
-
Mi się często sprawdza pogoda z tej stronyhttp://www.wetter.de/wettervorhersag...r-breslau.html
Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profileComment
-
Jakis czas temu dostalem festiwal do list imprez na miesiac maj na Ratebeer. Dodalem tez posta na forum , moze kto przyjedzie z Europy. Zapowiada sie super impreza. Szkoda ze nie moge przyjechac.
PozdrawiamAdmin z Ratebeera
Licencjonowany Sedzia BJCP (E0894)
Poromotor piwnej Polski na swiat :)Comment