Aż bym sobie pojechał. No ale od lat nie mam paszportu, bo mi się nie chce wyrabiać nowego. Nie mówiąc już o wizie.
2015.03.28 - Białoruś, Mińsk - VIII Międzynarodowa Giełda Birofiliów
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
-
Napisz mi co dodać (coś ująć?) - będzie szybciej. Inne sprawy teraz przykuwają moją uwagę.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziNależy się jedną spodziewać, że jako innostancy ze zgniłego zachodu będziemy płacić wiecej niż tubylcy i ci że wschodu. Ot taki obyczaj.
Sorry za off.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zunixaani Wyświetlenie odpowiedziJa również wpadnę, czy jest możliwość wcześniejszej rezerwacji stołów?
Dla przypomnienia do 12 marca !!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziKolejny dowód że Białoruś to nadal mentalnie ZSRR bo ten "zwyczaj" jest mi znany jeszcze z tego b. kraju. Nie wydaje mi się żeby w PRLu były inne ceny dla turystów z Zachodu i inne dla nas ale mogę się mylić.
Sorry za off.
EDIT
Jeśli pozostajemy w Mińsku to można by odwiedzić browar Druzja, Arbat, Bierbank, ew. Taler/People's i jakąś knajpkę z ciekawym piwem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi(...)
Myślę, że pod tym kątem już dużo się zmieniło. Choćby przez te dwa lata. Białoruś nastawiona jest na turystykę i jednak sporo ludzi z zachodu ją odwiedza.
(...)
Comment
-
-
Jest
Mnie to przypomina przełom lat osiemdziesiątych i dziewięćdziesiątych u nas. Bez problemu znajdziesz podmioty, które zajmują się zorganizowaną turystyką odpowiednio droższą od indywidualnej. Turysta indywidualny w takim kraju jest mniej przewidywalny, a tym samym trudny do nadzoru
Mimo, że w Mińsku byłem nie raz, tylko raz podbito mi kartę migracyjną w hostelu. Wymagane jest to dopiero przy deklarowanym dłuższym niż 4 dni pobycie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziDo zamknięcia rejestracji uczestników jeszcze 9 dni, ale jak na razie nie jest źle 75 osób. Głównie Rosjanie i Białorusini, ale też kilkoro Ukrańców, dwu Łotyszy i trzech Polaków.Last edited by Pendragon; 2015-03-03, 19:27.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziDo zamknięcia rejestracji uczestników jeszcze 9 dni, ale jak na razie nie jest źle 75 osób. Głównie rosjanie i białorusini, ale też kilkoro ukrańców, dwu łotyszy i trzech polaków.mój zbiór etykiet http://picasaweb.google.com/112278001030728908988
Comment
-
Comment