Giełda w Mińsku ma być 28.03.2015. Tak przynajmniej jest napisane na stronie organizatora.
2015.03.28 - Białoruś, Mińsk - VIII Międzynarodowa Giełda Birofiliów
Collapse
X
-
Podano na razie datę i sponsora, a reszta informacji pod koniec stycznia. Jak co roku dzień przed giełdą zaplanowano zwiedzanie (zapewne Krynicy, choć pewnie nie tylko).
Link do strony organizatora oraz do profilu FB.
-
-
Если кто помнит, чуть более полугода назад в Логойске, что под Минском, прошел очередной съезд коллекционеров. Оперативности моего отчета может позавидовать разве что скорость мысли в понедельник утром. Все сознательные граждане за это время уже успели сменить цвет кожи с "бледной поганки" на "варен
W podsumowaniu giełdy '14 w ostatnim zdaniu na dole masz wymienioną datę 28.03."Zbieracze to szczęśliwi ludzie" J.W.Goethe
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziPodano na razie datę i sponsora, a reszta informacji pod koniec stycznia. Jak co roku dzień przed giełdą zaplanowano zwiedzanie (zapewne Krynicy, choć pewnie nie tylko).
Link do strony organizatora oraz do profilu FB.
Comment
-
-
Powiem tak jak jest u nas... Ja zrobiłem zaproszenie prywatne (~10$) i przy składaniu wniosku dowiedziałem się, że nie jest potrzebne do jednorazowej wizy. Przy wyjeździe drugi raz, już na giełdę mieliśmy zaproszenie na firmowym papierze od organizatora i okazało się, że do grupowej wizy potrzebne jest takie wg. sformalizowanego wzoru dostępnego na stronie WWW konsulatu. Myślę, że nie będzie z tym problemu, tylko upewnij się czy jest potrzebne i jakie.
Comment
-
-
Dzięki. Decyzję wyjazdu muszę podjąć do niedzieli ze względu na tanie loty do Mińska ale nie wiem, czy dowiem się wszystkiego w konsulacie do piątku.Last edited by abernacka; 2015-01-14, 20:01.
Comment
-
-
czy ktoś z Warszawy jedzie?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Wiadomo już, że giełda odbędzie się w samym Mińsku. To dużo ułatwia.
W skrócie to wygląda tak:
Organizator: Пивные Волаты
Miejsce: Resturacja "Blackberry", Bersona 3, Minsk
Godziny działania: 8:30 - 16:00
Dla uczestników stolik i piwo z browaru Krynica oraz gadżety organizatora i browaru. W programie konkursy i piwna atmosfera.
Do 12 marca rejestracja uczestników chętnych skorzystać z noclegu organizowanego przez Volaty w hotelu RIPO w Mińsku.
Dodatkowo:
27 marca 10:00 - 12:00 wycieczka do browaru Krynica (gratis)
27 marca 10:00 - 20:00 turystyczna wycieczka do Mogilewa z odwiedzinami brewpubu Нагорный Посад (400 tys BYR, tj. ok 95 zł)
28 marca 18:00 - 22:00 afterparty - pub "Beerzha", Tolstogo 10.
I garść danych kontaktowych:
e-mail: shikh@tut.by
phone: +375-29-7587910
Rejestracja wymagana a formularz dostępny tutaj.
Lista uczestników widoczna tutaj (aktualizowana na bieżąco).
Comment
-
-
Garść informacji ode mnie, gdyby ktoś się wybierał.
Z Terespola odjazdy pociągów do Brześcia:
odjazd 11:25 na miejscu 13:43
odjazd 15:30 na miejscu 17:48 koszt wszystkich ~13,5 zł
odjazd 21:59 na miejscu 00:18
Koszt biletów na autobus, tramwaj, trolejbus w Mińsku to ~1,2 zł i autobus ekspresowy ~1,7 zł. Żeton na metro ~1,2 zł. Zakup w kioskach lub u kierowcy.
Koszt piwa w brewpubach 8-10 zł, w modnych lokalach z piwami importowanymi (niemcy, belgia, anglia) 12-14,5 zł, ale lokalne piwa często dostępne w cenie ~5 zł.
Jedzenie jest drogie, zwłaszcza mięsne. W restauracjach jednodaniowy obiad to często 40-50 zł. Burgery 18-30 zł, pizza 18-24 zł za małą lub calcone. Choć w Brześciu można dostać na ulicy czeburieki za 4-5 zł (w Mińsku już 8-9 zł).
Brześć - Terespol:
odjazd 9:01 na miejscu 7:19
odjazd 15:10 na miejscu 13:28 koszt wszystkich ~13,5 zł
odjazd 19:32 na miejscu 17:50
Koszt ~200 zł + koszt wizy (50 lub 110 zł) i ew. 60-70 zł nocleg. Przy sprzyjających okolicznościach da się realnie zamknąć w 300 zł.
[edyta]
Jeśli pozostajemy w Mińsku to można by odwiedzić browar Druzja, Arbat, Bierbank, ew. Taler/People's i jakąś knajpkę z ciekawym piwem.
Comment
-
-
Witaj,
JA byłbym wstępnie chętny.
Muszę sprawdzić do kiedy mam wizę miałem roczną wyrabianą w okolicach lutego 2014 i chyba później przedłużaną. Na bank mam miejscówkę na Zasławskiej ulicy blisko Nemiga więc moglibyśmy tam przenocować Są tam 3 pokoje więc nocleg free dla 6 osób
Comment
-
Comment