Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
Wyświetlenie odpowiedzi
2014.05.09-11 - XI Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie - wykłady - propozycje tematów
Collapse
X
-
Marusia, ja czuwam, znowu po nocce .
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziJuż jest rano, czy to jeszcze nocVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Anteks musi odpasać, wydoić, gnój wyrzucić, matkę kulnąć, to wstaje jak normalni ludzie jeszcze śpiąSave water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Rano to jest między 10.00 a 12.00
No ale dobra, jadziem:
------------------------------------------------------------------------------
Wykłady specjalistyczne odbędą się w 10 maja w sali wykładowej na Stadionie Miejskim.
W tym roku zgłębiamy tajniki wody i chmielu:
WODA – prowadzący: Marcin Chmielarz (Mason)
Kiedy: 10 maja, godz. 10.00
Opłata za uczestnictwo: 30 zł
Zarys wykładu:
1. Woda w browarze – co, skąd i po co?
2. Sławne piwa i ich woda
3. Skład wody i co z tego wynika
4. Wpływ składu wody na proces warzenia
5. pH wody w teorii i praktyce
6. Dostosowanie wody do potrzeb
7. Dlaczego to wszystko ma znaczenie?
CHMIEL – prowadzący: Marcin Waliszewski (Marcin_wc)
Kiedy: 10 maja, godz. 12.00
Opłata za uczestnictwo: 30 zł
Zarys wykładu:
1. Uprawy chmielu.
2. Jak dokładnie znamy chmiel, czyli poszczególne składowe szyszki i ich wpływ na piwo.
3. Dostępne formy chmielu.
4. Techniki chmielenia z różnych stron świata i całkowicie różne podejścia do tych samych styli.
5. Czym są jednostki goryczy i dlaczego proponowana jest ich zmiana.
6. Czy drożdże mają wpływ na nachmielenie.
7. Po co chmielić na zimno i jak?
8. Chmiel się starzeje, czy dojrzewa?
9. Sposoby przechowywania chmielu.
10. Najciekawsze przykłady ekstremalnie chmielonych piw komercyjnych.
UWAGA! Jeśli zdecydujesz się na uczestnictwo w obu wykładach otrzymujesz zniżkę za pakiet – cena za oba wykłady łącznie 50 zł.
Zapisy za pomocą formularza na stronie www.wrowar.pl - klik!
Jeśli nie otrzymasz odpowiedzi na zgłoszenie w ciągu 24 godzin – zapytaj, czy dotarło do adresata: agnieszka@cerevisia.pl
Comment
-
-
Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać z propozycją wykładów na kolejne lataPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi[...]
Zarys wykładu:
1. Wada w browarze – co, skąd i po co?
2. Sławne piwa i ich wada
3. Skład wady i co z tego wynika
4. Wpływ składu wady na proces warzenia
5. pH wady w teorii i praktyce
6. Dostosowanie wady do potrzeb
7. Dlaczego to wszystko ma znaczenie?
[...]
Comment
-
-
Dobre, dobre
Do tego wykładu prelegent z przodujących browarów (w wadach oczywiście)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziMarusia, ja czuwam, znowu po nocce .
A Ty co, z kurami wstajesz?
Ale dzisiaj było inaczej, zbierałem sie dopiero do snuMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Zapisy zamknięte, przypominam, że opłata za wykłady powinna wpłynąć do 15 kwietnia, czyli do najbliższego wtorku.
Comment
-
Comment