6 zbóż koźlak i pale ale też wpadną ;D
Niedziela w Czeskim Raju?
Collapse
X
-
A piwowar domowy bez piwa przyjść może ?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
A co, wszystkie szlag trafił?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziNie, to na 95% zakażenie - weź jedną butelkę na szkółkę, wyjadacze ocenią.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
No to weź, przynajmniej zdiagnozujemy i wylejemy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNo to weź, przynajmniej zdiagnozujemy i wylejemy
Nadaje się do picia . Nie wiem tylko dla kogo te 0,5l wystarczyVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Comment
-
-
Wiesz, mi nie wystarczy, że NADAJE się do picia - musi być smaczne 0,5 l zupełnie wystarczy, rozmnożę to na co najmniej 10 kubeczków
Comment
-
-
Dzięki Marusiu za piwko
Kapsel był rzeczywiście nieszczelny a ja już znieczulony nie przypilnowałem butelki i do domu przywiozłem połowę butelki
Wypite z przyjemnością na koniec dnia
P.S. Świetne piwa W Czeskim RajuVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Comment
-
-
Uwarzyliśmy raucha, popróbowaliśmy różnych piw - spotkanie jak zwykle udane
Ocet Dyczkina tylko lekko octowy w tle, w dodatku był to ocet jabłkowy Niedogazowanemu Witkowi Caymana też jakoś wielce ten słaby gaz nie zaszkodził, a weizenbock Marcina wcale nie był taki strasznie alkoholowy, jak mu się wydawało. Oczywiście moje odczucia są kompletnie nieobiektywne, bo próbując owych trunków sączyłam równolegle portera z Witnicy, zatem kalibracja kubków smakowych była spaczona Kalibratorem był Mareks, mi wszystko smakowało - co rzadko się zdarza
Wydajność jak to często na Szkółce bywa wyszła słaba - z 6 kg słodu mamy 28 litrów 13 blg. Drożdże S 23. Degustacja na następnej Szkółce, czyli najprawdopodobniej w lutym 2012Last edited by Marusia; 2011-12-06, 10:13.
Comment
-
-
Pora na kolejną szkółkę - zapraszamy 12 lutego w gościnne podwoje Czeskiego Raju
Comment
-
-
Czy ewentualne przybycie na szkółkę można połączyć z odebraniem zakupów w CP?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Comment
-
-
Można, tylko zamówienie złóż na początku tygodnia poprzedzającego Szkółkę, a nie w piątek przed, albo w sobotę lub w niedzielę rano
Comment
-
-
Sie wie, sie rozumieVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Comment
-
-
Uwarzymy jutro AIPA - wersję umiarkowaną jeśli chodzi o blg, bo tylko 15. Może ktoś chce zagłosować, jakich amerykańskich chmieli mamy użyć?
Comment
-
Comment