Od dzisiaj 11.04.2017 w Lidu można kupić sześciopak belgijskiego piwka. Różne gatunki. Cena dość atrakcyjna bo 25.99 .Więcej napiszę jutro bo przez gapiostwo cały karton zostawiłem w samochodzie w dodatku żony
W Lidlu zestaw piw Petrus z Brouwerij De Brabandere już dziś dostępny, jednakże to inny zestaw niż był wypuszczony na rynek angielski. W tym zestawie znalazły się:
Petrus Blond,
Petrus Dubbel,
Petrus Tripel,
Petrus Roodbruin,
Petrus Aged Pale,
Petrus Aged Red.
To prawie ten sam zestaw, który był w Lidlu 2 lata temu; jedyna zmiana to Petrus Aged Pale w miejsce Petrus Speciale oraz nowe etykiety i kapsle.
A czy te piwa "aged" to są piwa "BA"?
U mnie dopiero w tym tygodniu ten zestaw się pojawił.
Ostatnia zmiana dokonana przez Dukat_WSI; 2017-04-30, 11:43.
Petrus is all but an average beer. Petrus is a real sour, with roots that date from ages ago, brewed in Belgium according to the finest brewing tradition.
Uff już myślałem, że tylko mi podeszły (szczególnie te kwasiory), taki tu spokój...
Bardzo fajne piwka i nieco zdradliwe Ekspertem nie jestem w sprawie belgów ale dl amnie przyjemna oferta, mogliby znowu zacząć jakieś geograficzne specyfiki oferować.
Zakupiłem Guldena i Piraata. Gdzieś wyczytałem, że nadają się też na leżakowanie więc kupiłem więcej. Ma ktoś jakieś doświadczenia z tymi piwami po odleżakowaniu?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marianowar_pl
Zakupiłem Guldena i Piraata. Gdzieś wyczytałem, że nadają się też na leżakowanie więc kupiłem więcej. Ma ktoś jakieś doświadczenia z tymi piwami po odleżakowaniu?
Ma.
Zapraszam na mój instagram lub na wątek o piraacie na naszym forum
Od dawna miałem zamiar doliczyć się ostatecznej liczby browarów w Polsce na przestrzeni lat.
Granice wyznaczyłem sobie na lata 1989, 1945 i 1918/1920.
Co do roku 1989 zostało to już omówione w pobocznym temacie.
Tutaj chciałbym się zająć granicą na 1945r. Na II RP jeszcze...
Pierwszy taki konkurs w Polsce! Już 30 września 2017 r., w Słodowni Viking Malt w Strzegomiu rozpocznie się rywalizacja piwowarów z browarów rzemieślniczych, piwowarów domowych oraz blogerów piwnych w ramach pierwszej edycji Viking Brewmaster Challenge 2017.
Comment