Suimar każe sobie płacić za takie "rarytasy" dużo więcej. Poza tym nie widzę powodu, czemu mieliby zrywać nagle owocną współpracę z Amberem. Widocznie udało im się zrobić to samo w puszkach taniej niż w bezzwrotnych butelkach. Choć kto ich tam wie...
Promocje cenowe - wątek archiwalny
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
Z Argusami się robi niezły burdel.
Nowy porter i lager w czerwonej puszce są bez kodu charakterystycznego dla VP.
Jest sama data ważności. Kto tak robi? Łódz, Sulimar, Amber?
Do tego strong z Okocimia.
Ale to już temat na osobną dyskusję.Comment
-
To jak to Browary Łódzkie, to może być ciekawe, takie odchudzone.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
obecnie Cornelius ma 9%, ale czy Sulimar ma puszki 0,5l ?
Czy to Łódzki? jak będzie słodkawy to tak. Jak będzie rzadki to jednak Amber.
Będzie znać po smaku.
Ja obstawiam w ciemno, że to klon GIP.
jak zakupię to przesmakuję i wydam wstępny osądComment
-
Właśnie konsumuję i piwo smakuje nieco inaczej niż te amberowskie wypusty. Zapach dość mdły i nijaki. Za to w smaku zaskakująco sporo alkoholowo-palonej goryczki, generalnie dość ostry smak, mniej delikatny niż GIP i jego argusowy klon z butli. Jest płasko, tak jak w przypadku Argusa Portera Czarnego, ale mniej owocowo i słodko, bardziej inwazyjnie. W klasie porter mocno tak sobie. Ale stosunek cena/jakość jeszcze niech tam będzie, ujdzie. Tylko ciekawe czy to faktycznie Amber, teraz mam wątpliwościLast edited by chechaouen; 2015-09-28, 20:09.Comment
-
Comment
-
Jak jest ostry z alkoholem i ciemnym chlebem to Łódzki
Amberowski nigdy nie był agresywny
Sulimar tym bardziej, bo to albo ulepek albo słodziak
oj tam oj tam :]
Na koniec mam jeszcze ciekawszą teorię spiskową.
Goryczkowy i ostry alkohol ?słaby aromat? toż to świeży Żywiecki prosto z Żywca. No chyba, że z gwoździem to z CieszynaComment
-
Wizualnie ładna beżowa piana nie za wysoka, kolor ziemi kasselskiej z niuansami miedzianymi, wszystko jak należy. Pamiętając, że Amber jest aksamitny i słodki, oraz dość lekki, a Łódzki ciężki i oleisty, zanurzam nos i tak, nuta górna, czekolada, kawa przedłużana mlekiem, troszkę kandyzowane wiśnie, ale jeszcze nie likier wiśniowy. W nucie dolnej bardziej przyprawowo i ziemiście. Po aromacie nie mam zastrzeżeń, chociaż nie skłania się ani ku Amberowi-jest nań za bogaty, ani ku Łódzkiemu-mało oleistości. Smak może rozwiązać zagadkę, jest piękny posmak kawowy przechodzący w lekką goryczkę, nie ma spalenizny, ale nie ma też przypraw z aromatu, choć piwo jawi się jako dość pełne, spokojnie 18tka, alkohol niewyczuwalny, coś pod 6%, ale do tej kawy dochodzi taki lekki cynamon, kardamon, nawet ziele angielskie, raczej pikantny i ładnie się komponuje zwiększając doznanie spirytusowości.
Reasumując, piwko bardzo pijalne, bogatsze od Ambera, ale pozbawione pewnych, typowych cech, jakie można zaobserwować w Łódzkim. Za tę cenę warto brać więcej, bo miła odskocznia, typowy porter po śniadaniu, mniej męczący niż nieschłodzony żywiecki. Będzie wątek, proszę o przeniesienie recenzji.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
Reasumując, piwko bardzo pijalne, bogatsze od Ambera, ale pozbawione pewnych, typowych cech, jakie można zaobserwować w Łódzkim. Za tę cenę warto brać więcej, bo miła odskocznia, typowy porter po śniadaniu, mniej męczący niż nieschłodzony żywiecki. Będzie wątek, proszę o przeniesienie recenzji.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Ale nadal nie ustalono kto za tym stoi, to jak to napisać, Porter Argus? Potem ktoś stworzy wątek prawidłowy i będą dwa.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
[Browar nieznany] Argus Porter, tak to jakoś leci.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
Comment