U mnie w Żabce cena na Warnijskie i Orkiszowe spadła z 4,99, poprzez 3,99 na 2,99. Do tego z lodówki, chociaż nie wiem jak długo tam było. No to zaopiekowałem się 3 butelkami. Za taką cenę to ja bardzo chętnie.
Z żabkami jest w ogóle zabawa. Niby jedna sieć, ale to chyba funkcjonuje na zasadzie franczyzny czy podobnej. Sprowadza się to do dużych różnic, nie tylko co do piwa. Ktoś mi kiedyś tłumaczył, że żabki są podzielone na strefy i dlatego jedne są droższe a drugie tańsze. Ale nie bardzo w to wierzę. Raczej indywidualni najemcy podejmują decyzje: albo sugerowane z góry- albo trochę inne, swoje.
Jako przykład podam, że dawno temu kiedy pijałem Piasta były takie które miały go w wakacyjnej superpromocji czyli po 1,39 i takie, które promocji nie zrobiły. W tej samej miejscowości czyli często rzut beretem od siebie.
A u mnie Żabka zwinęła w weekend interes i szuka ajenta :/ Sklep nieczynny a piwo się marnuje. Na zdrowie chłopaki, mi zostaje łomża niefiltrowana za 1,49zł w miejscowej sieci na promocji
Don't trust nobody, It will cost you much too much
Beware of the dagger, It caress you at first touch
O, all small creatures, It is the twilight if the gods
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto
Z żabkami jest w ogóle zabawa. Niby jedna sieć, ale to chyba funkcjonuje na zasadzie franczyzny czy podobnej. Sprowadza się to do dużych różnic, nie tylko co do piwa. Ktoś mi kiedyś tłumaczył, że żabki są podzielone na strefy i dlatego jedne są droższe a drugie tańsze. Ale nie bardzo w to wierzę. Raczej indywidualni najemcy podejmują decyzje: albo sugerowane z góry- albo trochę inne, swoje.
Jako przykład podam, że dawno temu kiedy pijałem Piasta były takie które miały go w wakacyjnej superpromocji czyli po 1,39 i takie, które promocji nie zrobiły. W tej samej miejscowości czyli często rzut beretem od siebie.
Dokładnie tak to funkcjonuje, tyle, że nazywa się to franczyza - płacisz za możliwość otwarcia sklepu pod daną marką i masz różne limity co do cen i asortymentu - część jest narzucona, a część dowolna...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto
Piast za 1,69 to były czasy Przed browar.bizowe
P.S. Do tej pory mam sporo butelek z logo Piasta szczecińskiego
Volenti Non Fit Iniuria//Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
U mnie w Żabce cena na Warnijskie i Orkiszowe spadła z 4,99, poprzez 3,99 na 2,99. Do tego z lodówki, chociaż nie wiem jak długo tam było. No to zaopiekowałem się 3 butelkami. Za taką cenę to ja bardzo chętnie.
Faktycznie dobra cena, choc piwa nie znam, nie piłem, to w Kocyku w Krakowie ok 2.50zł kosztuje, na promocji, bo standardowo ponad 3zł widziałem...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robox
W Piotrze i Pawle promocja Trybunału Niefiltrowanego w butelkach bezzwrotnych 0,33l po 1,69 złotego.
Don't trust nobody, It will cost you much too much
Beware of the dagger, It caress you at first touch
O, all small creatures, It is the twilight if the gods
Przedwczoraj w Intermarche w Policach kupiłem Paulanera Hefe-Weissbier Dunkel w cenie 4,29 za 2 sztuki - w ramach promocji: 2 sztuki w cenie jednej. Aha, zapomniałbym dodać - butelka 0,5 l.
Te Paulanery to promocja ogólnopolska. Tyle że w Oławie w zasadzie fikcja bo wszystko wymiotło z rana pierwszego dnia. Zostały tylko butelki 0,4 promocja nieobjęte.
U mnie w mieście wczoraj było jeszcze kilka sztuk. Podejrzewam, że dzisiaj może już nie być (wziąłem 4). Nie było tego za dużo. Ponoć cieszyło się bardzo dużym zainteresowaniem :-)
W moich Żabkach już wycofano piwa z browarów Ciechan, Lwówek, Kormoran i Amber.
A jeszcze w piątek kupowałem Lwówek książęcy za 2 zł, a do piwa Żywe dostałem gratis otwieracz... Perły
Comment