Wróciłem z Almy, nie ma większej przyjemności niż kupować porządne piwo o 10ej rano gdy wszyscy albo do pracy, albo do szkoły, a tu trwa chwila...
Cała seria jest, na półkach w ilości po 4-6 sztuk-podejrzewam, że w magazynie jeszcze mają, ale nie miałem kogo zapytać. Pilsner'a nie brałem, bo zawsze tańszy znajdę, a Scottish Ale to jest identico jak duże (też 5,2%), istnieje podejrzenie, że Scottish Oat Stout, to jest to samo co duży Belhaven Scottish Stout, ale to trzeba potwierdzić.
Najważniejsza informacja, te piwa są na promocji! Jak promocja się skończy będą chodzić po 7-8zł za sztukę.
Warte zaznaczenia jest, że to Wee Heavy, które teraz sprzedają to nie jest to, co sprzedają w dużych butelkach (stare miało 6,5%, a to nowe ma już 7,4% i bardziej kwalifikuje się do stylu, choć do niższych rejestrów, tzn. 90 powinno się odnosić do gęstości, czyli do 1090 czyli 21-22 blg), podobna sytuacja jest z Twisted Thistle IPA, gdzie duże ma 5,3%, a małe ma 5,6%), kontretykieta dodaje, że to nie IPA, a AIPA, to tak dla jasności, więc de facto z całej serii jest AIPA w wykonaniu szkockim i Double IPA w wykonaniu angielskim (czyli Double Hop Monster).
Ten to ma życie
A ja muszę się Brackim delektować, ze względu na problemy finansowe
Jak wyjdę na prostą to sobie użyje.
A no i byłem wczoraj w 2 żabkach i produktów GŻ już nie przysyłają, czyli zerwali umowę i stało się to faktem.
Comment