Zamkowe o żaden rarytas
Sekcja Zagłębiowska Browar.bizu
Collapse
X
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820 -
Spotkanie bardzo udane, dobre towarzystwo i super piwka - czego można wymagać więcej.
W przyszłym miesiącu zorganizujemy następne.Comment
-
Jak już piszesz tak zachęcająco, to byś dodał jakieś uzupełnienie. Piwa brak? Kwaśne? Niezgodne ze stylami wg BJCP ?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Szkło w którym miałem pszeniczne było brudne i bez cechy, ale było to najlepsze piwo. Marcowego nie było dane mi zdegustować ponieważ "się zagotowało" - tu nikt nie był w stanie odpowiedzieć o co chodzi, bo w tym browarze piwa się nie warzy tylko przetrzymuje w wysokiej temperaturze, jednakże na drugi dzień piwo już podawano i to było ponoś najlepsze.
Każdemu polecam zobaczyć browar i spróbować piwa, bo niby dlaczego by nie. Dla mnie szału nie ma.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
Sekcjo Zagłębiowska - POWSTAŃ ze snu zimowego.
Proponuję spotkanie w piątek 27 kwietnia po godz. 17.oo oczywiście w D.G. w naszym ulubionym miejscu czyli w Mini - Maxie.Comment
-
-
Comment
-
Pomysł przedni. U mnie raczej krucho z czasem ale jeśli będę miał wcześniej (tydzień, bądź dwa) informację o spotkaniu to na pewno się zjawię. Co do miejsca to faktycznie jest problem bo Dąbrowa jest piwną pustynią, skłaniałbym się do "Baryłki", można się napić lanego weizena a i Brackie w butelce też jest dostępne. Może koledzy starsi stażem coś zaproponują?Comment
-
Zainspirowany wiadomością od winczera oraz obserwując (z nutką zazdrości) spotkania forumowiczów w innych regionach kraju, proponuję założenie "Sekcji Zagłębiowskiej" Browar.bizu.
Jako Zagłębie Dąbrowskie mam na myśli szeroko pojęte Zagłębie (nie tylko Sosnowiec, Czeladź, Dąbrowę i Będzin).
Śledząc forum można zauważyć kilku aktywnych użytkowników (Czapayew, silvian, w/w winczer). Jest nas pewnie o wiele więcej.
Proszę o wpisywanie się i o propozycje spotkań (pewnie będzie u nas ciężko z fajną knajpą z PIWEM, ale może razem coś wymyślimy).
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do aktywnego uczestnictwaComment
Comment