2013.09.06-08 - XII Wielki Zlot Forumowiczów - ploty

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • emes
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.08
    • 4275

A właśnie, brak następnych pokoleń, z powodów elitarności na zlotach może spowodować zapomnienie starych i sprawdzonych receptur np na Lecha palonego w puszce. Zagraża to też tradycji leżakowania wieloletniego kwasiżurów.
    No i na kim się będziemy znęcać? Przecież to może zagrażać zwierzynie łownej i niełownej w okolicy.

Comment

• sergioP
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.09
      • 1271

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedzi
      Kurde, kameralność Zlotu sprawiła, że nie będzie nowych twarzy do chrzczenia!
      Zaryzykuję propozycję
      Może by tak ochrzczeniu poddali się wszyscy ci, którzy swój pierwszy zlot zaliczyli przed narodzinami NowejŚwieckiejTradycji?
      - Wiesz Luciu, co ci powiem?
      - ???
      - ...napiłbym się piwa.

------------------------------------------
      Dzień dobry panu.
      Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.

Comment

• emes
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.08
        • 4275

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedzi
        ... kwasiżurów....
        Małe fopa popełniłem, oczywiście chodzi o wytrawne lambiki.

Comment

• Ahumba
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛
          • 2001.05
          • 9057

Kurde, kameralność Zlotu sprawiła, że nie będzie nowych twarzy do chrzczenia! A ja od jesieni na tarasie hoduję specjalną limitowaną złoto-czerwoną edycję wareczki. Dziś w tym słońcu płyn w środku na pewnie z 80°. Nic to, pohoduję rok dłużej, będzie lepsza
          Slavoy Ty się nie boisia. Ahumba+1 to nie Gosia to niejaki Hirek-70
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• JAckson
            🍼🍼
            • 2004.05
            • 6123

Kurde, kameralność Zlotu sprawiła, że nie będzie nowych twarzy do chrzczenia! A ja od jesieni na tarasie hoduję specjalną limitowaną złoto-czerwoną edycję wareczki. Dziś w tym słońcu płyn w środku na pewnie z 80°. Nic to, pohoduję rok dłużej, będzie lepsza
            1478 - podobno wyborny rocznik
            MM961
            4:-)

Comment

• żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sergioP Wyświetlenie odpowiedzi
              Może by tak ochrzczeniu poddali się wszyscy ci, którzy swój pierwszy zlot zaliczyli przed narodzinami NowejŚwieckiejTradycji?
              Właśnie dlatego jestem umiarkowanym przeciwnikiem chrzestó... chrzśció... chrztów. Zresztą w zeszłym roku brałem w nim udział tylko jako kameramensch-dokumentalista, a wydobywające się z mojego gardła okrzyki entuzjazmu były jedynie próbą wtopienia się w (niebezpieczny) tłum.

Comment

• iron
                • 2002.08
                • 6717

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                Właśnie dlatego jestem umiarkowanym przeciwnikiem chrzestó... chrzśció... chrztów. Zresztą w zeszłym roku brałem w nim udział tylko jako kameramensch-dokumentalista, a wydobywające się z mojego gardła okrzyki entuzjazmu były jedynie próbą wtopienia się w (niebezpieczny) tłum.
                Ja byłem zawsze z tych samych powodów zdecydowanym przeciwnikiem chrztów zlotowych i o ile pamiętam, zawsze je bojkotowałem.

Ale jeśli będzie traka wola ogółu odzwierciedlona konstytucyjnie ważnym referendum, to jestem w gotowości oddać się procedurze chrzcielnej, o ile ktoś rozsądnie wyjaśni, kto jest władny przeprowadzić ten chrzest...
                bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• żąleną
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.01
                  • 13239

Oj tam, oj tam. Twoja obecność sama w sobie jest chrztem dla każdego nowego. A i nierzadko dorzucasz gratisy - jak wołasz na Komara Pafnucego od jakichś dwóch lat? No dobra, nie rób mu tego publicznie.

PS "O ile pamiętam".

Comment

• VanPurRz
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2008.09
                    • 4229

Chrzty są fajne Kiedyś na Otrzęsinach usnąłem na jednym z etapów
                    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Marusia
                      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

Ja mam taką wielką prośbę do Admina - myślę, że w imieniu sporej grupy osób - proszę o przewagę piw sesyjnych nad wynalazkami, które są otwierane w środku nocy i nie można się na nie załapać, a na rano zostają same portery

No i oczywiście w tym roku ci, którzy zostają do poniedziałku będą rekwirowali wyjeżdżającym w niedzielę pety z piwem, jeśli liczba petów przekroczy liczbę głów w samochodzie Uwaga! Możliwe rewizje osobiste
                      www.warsztatpiwowarski.pl
                      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• docent
                        • 2002.10
                        • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                        Ja mam taką wielką prośbę do Admina - myślę, że w imieniu sporej grupy osób - proszę o przewagę piw sesyjnych nad wynalazkami, które są otwierane w środku nocy i nie można się na nie załapać, a na rano zostają same portery
                        Tak, tak, poprosimy APA i stouty w ciągu dnia. W nocy może być już Miłosław czy tam inna Fortuna
                        Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                        Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                        Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• dyczkin
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2011.05
                          • 3657

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                          Tak, tak, poprosimy APA i stouty w ciągu dnia. W nocy może być już Miłosław czy tam inna Fortuna
                          Słuszna koncepcja
                          Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• Rycho_128
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2007.03
                            • 1054

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                            No więc tak: rano, ale dnia pierwszego, no, drugiego, dajemy same portery, nieco później ajpy i takie tam, a od, dajmy na to 22, sesyjne desitki. Popieram: Żadnych wynalazków w środku nocy.
                            Gdański Browar WaRy
                            Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
                            Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...

Comment

• VanPurRz
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2008.09
                              • 4229

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                              Popieram. "Sesyjne" Miłosławy mogą być w nocy
                              "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• dyczkin
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2011.05
                                • 3657

Jak dla mnie to Miłosławy tylko w czasie wizyty browarowej
                                Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

Przetwarzanie...
                                X