2015.09.11-13 - XIV Wielki Zlot Forumowiczów - ploty

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4698

Czarna Mańka od Bazyliszków była pysznie czarno-porzeczkowo-kwaskowa. Ale obawiam się, ze już ni ma, mogę się ew. dopytać u źródła.

Comment

• Radek70
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2013.04
      • 116

Rok temu dowiozłem wam prezent od Birbanta-Citrę...jeśli ktosik pamięta...Może i w tym Panowie Birbanty coś podrzucą?...Transport naturalnie gratis!

Comment

• emes
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.08
        • 4275

Reden: MC Farmer, Jasny Gwint, Żniwa Chmielarzy, Ale Mozajka ( tego nie piłem, ale jestem ciekawy jak im wyszedł)

Najbardziej zależy mi na obecności MC Farmera.

Comment

• emes
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.08
          • 4275

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Radek70 Wyświetlenie odpowiedzi
          Rok temu dowiozłem wam prezent od Birbanta-Citrę...jeśli ktosik pamięta...Może i w tym Panowie Birbanty coś podrzucą?...Transport naturalnie gratis!
          Jak nie podrzucą, to po prostu warto kupić.

Comment

• emes
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.08
            • 4275

Pinta : Kwas Gamma.

Comment

• dyczkin
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2011.05
              • 3657

Popieram kwasy, nie zapomnieć o Wąsoszu 9° .
              Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• Jurandofil
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                🍼
                • 2007.10
                • 977

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
                Jurajskie – Bursztynowe, Czekoladowe
                Z Zawiercia koniecznie PILS!
                Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
                Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

Comment

• zgoda
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.05
                  • 3516

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                  Ja tradycyjnie proszę o przewagę piw lekkich nad przepysznymi porterami, RISami i innymi barlejłajnami, bo sen one na mnie wczesny sprowadzają, te pyszne.
                  Pani Maria jak zwykle utrafiła w samo sedno, 50 litrów czegoś lekkiego będzie w sam raz. Może być reakcyjne od BRJ.
                  Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• Pendragon
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

No to jeszcze do listy dodaję Brackie Pils - nowość z Cieszyna. Ma pojawić się we wrześniu - może już będzie.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pancernik
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2005.09
                      • 9787

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedzi
                      Pani Maria jak zwykle utrafiła w samo sedno...
                      A czego się spodziewałeś po jednej z liderek załogi "Anal Sisters"???

Sorka, po tej "Pani Marii" głupawa mnie zaatakowała podstępnie...

Comment

• Marusia
                        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                        🍼🍼
                        • 2001.02
                        • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                        A czego się spodziewałeś po jednej z liderek załogi "Anal Sisters"???

Sorka, po tej "Pani Marii" głupawa mnie zaatakowała podstępnie...
                        Pancernik, Ty to sobie zbierasz
                        www.warsztatpiwowarski.pl
                        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Pancernik
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2005.09
                          • 9787

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                          Pancernik, Ty to sobie zbierasz
                          O, w mordkę...
                          Idę rozumieć, że już czas wypisać się z odwołanego właśnie zlotu...?

O wybaczenie jednak proszę, tłumacząc, że ostatnie parę...ście lat pracowałem z panią Marią, która (na oko, bo strach pytać) jest już baaardzo dawno "po wojsku", wygląda, jak nobliwa bawarska emerytka, ma dwie wnuczki i jest mocno bogobojna. Choć, przyznać trzeba, że bardzo miła, kulturalna i fachowa .

Comment

• zgroza
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2008.03
                            • 3605

Chciałem nieśmiało zaznaczyć, że legendarny browar Edi znajduje się w sąsiednim powiecie, niewiele dalej niż Grodzisk, więc może wypadałoby i coś od niego? Coś innego niż ipy-sripy...

Also, co do drezyn, byłem na wywczasach, ale do końca tygodnia postaram się wymyślić i przedstawić jakąś propozycje. Drezyny startują z Ujazdu, więc trzeba tam jakoś dojechać...
                            Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• emes
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.08
                              • 4275

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedzi
                              Chciałem nieśmiało zaznaczyć, że legendarny browar Edi znajduje się w sąsiednim powiecie, niewiele dalej niż Grodzisk, więc może wypadałoby i coś od niego? Coś innego niż ipy-sripy.....
                              Moim zdaniem, nie wypadałoby, chyba, że dla żartu, tylko kto to będzie pił jak będzie beznadziejne, bo taka jest legenda tego browaru.

Comment

• dyczkin
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2011.05
                                • 3657

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedzi
                                Moim zdaniem, nie wypadałoby, chyba, że dla żartu, tylko kto to będzie pił jak będzie beznadziejne, bo taka jest legenda tego browaru.
                                2 litry do peta i po naparstku dla każdego.
                                Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

Przetwarzanie...
                                X