Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
Jurajskie – Bursztynowe, Czekoladowe
Z Zawiercia koniecznie PILS!
Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...
Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?
Ja tradycyjnie proszę o przewagę piw lekkich nad przepysznymi porterami, RISami i innymi barlejłajnami, bo sen one na mnie wczesny sprowadzają, te pyszne.
Pani Maria jak zwykle utrafiła w samo sedno, 50 litrów czegoś lekkiego będzie w sam raz. Może być reakcyjne od BRJ.
O, w mordkę...
Idę rozumieć, że już czas wypisać się z odwołanego właśnie zlotu...?
O wybaczenie jednak proszę, tłumacząc, że ostatnie parę...ście lat pracowałem z panią Marią, która (na oko, bo strach pytać) jest już baaardzo dawno "po wojsku", wygląda, jak nobliwa bawarska emerytka, ma dwie wnuczki i jest mocno bogobojna. Choć, przyznać trzeba, że bardzo miła, kulturalna i fachowa .
Chciałem nieśmiało zaznaczyć, że legendarny browar Edi znajduje się w sąsiednim powiecie, niewiele dalej niż Grodzisk, więc może wypadałoby i coś od niego? Coś innego niż ipy-sripy...
Also, co do drezyn, byłem na wywczasach, ale do końca tygodnia postaram się wymyślić i przedstawić jakąś propozycje. Drezyny startują z Ujazdu, więc trzeba tam jakoś dojechać...
Chciałem nieśmiało zaznaczyć, że legendarny browar Edi znajduje się w sąsiednim powiecie, niewiele dalej niż Grodzisk, więc może wypadałoby i coś od niego? Coś innego niż ipy-sripy.....
Moim zdaniem, nie wypadałoby, chyba, że dla żartu, tylko kto to będzie pił jak będzie beznadziejne, bo taka jest legenda tego browaru.
No i krystalizują się już plany na zlot. Dzięki inicjatywie Krecika.
Miejsce: Koszęcin w woj. Śląskim;
Czas: 6-8 wrzesień
Piwopój: Browar Śląsk Koszęcin
Noclegi: hotel przy browarze [mamy 32 miejsca zabookowane wstępnie; przy minimum 20 osobach 90 PLN/osobodzień]...
(jak zwykle nieco chaotycznie, bo i późno ale i tak dwa dni wcześniej niż ostatnio i jak zwykle tumult innych zajęć na głowie, a trzeba ogłosić co najważniejsze)
Ponieważ iż albowiem onegdaj na ostatnim Zlocie Art zaraźliwie szerzył swoje zainteresowanie zorganizowaniem następnego Złotu przez dowolnego chętnego zlotowicza, to pojawiła się koncepcyja Zlotu u braci Czechów. Niniejszym informuję, że koncepcyja ta ma spore szanse na realizację. Znaczy...
Comment