2016.09.09-11 - XV Wielki Zlot Forumowiczów - ploty
Collapse
X
-
Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
-
Gadałem z właścicielem Czarnej Owcy. Chętnie naleje coś w petainery, zwłaszcza, że mają w przyszłym tygodniu przyjechać z fabryki - do tej pory były tylko butelki.
Opowiedziałem w czym rzecz, więc jest przygotowany na telefon od ARTaByłyby dostępne 2 piwa - bitter i AIPA.
Co do Kociewskiego, to nie gadałem, ale skoro sprzedają beczki na miasto, to też nie powinno być problemów.Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2016-08-31, 15:05.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Jedyny problem z Kociewskim to festiwal piwa pokrywający się terminem ze zlotem, Amber Fest i Chmielobraniem. A co do piwa to nie mamy petainerów tylko zwrotne kegi 30 i 50 litrów.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański SłonecznaComment
-
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2016-08-31, 16:13.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Do tego czasu powinna być nowa warka Boka a może i pszeniczne się zrobi. Lager i Pils się nie skończą, nie ma takiej opcji (chyba że zlot przeniesie się do Starogardu). Bardziej martwię się tym że prawdopodobnie nie będzie mnie na większości wymienionych imprez.
Ostatnia zmiana dokonana przez Jimmy_jb; 2016-08-31, 17:39.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański SłonecznaComment
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Takie tam gadanie... I tak kalesony trza wziąć.
Dwa pytania pozapiwne:
- czy po zwiedzaniu Browaru Spółdzielczego jest gdzie i po co posnuć się po słonecznym (załóżmy) Pucku? Bez obrazy, chodzi mi o miejsca, które można zobaczyć, gdzie można usiąść i ukoić sterany życiem organizm jakimś napojem, niekoniecznie piwem i coś zjeść...?
- czy już po tych miłych chwilach w Pucku da się bez specjalnych wygibasów dotrzeć na teren Zlotu, i to w godzinach, kiedy będzie szansa na nawiązanie kontaktu przynajmniej z niektórymi? Wyszło mi, że są jakieś żelazne smoki "REGIO" (co-to-k-jest???) z przesiadką na SKM (to wiem) w GGO, a potem trzeba z Orłowa udać się marszem pieszym. Prawda Ci to?
Comment
-
Ostatnia zmiana dokonana przez Rycho_128; 2016-09-02, 10:21.Gdański Browar WaRy
Comment
-
Zaraz po przeciwnej stronie ulicy od Browaru Spółdzielczego jest bardzo chwalona restauracja Beka (d. Paradis), ale - ja tam nie byłem i z pierwszej ręki nie znam. Mogę polecić U Budzisza (Morska 13), tę za to znam z autopsji. Głównie ryby.Gdański Browar WaRy
Comment
-
Beka to Kuchenne Rewolucje.
W Pucku można pójść na molo i zobaczyć stary browar.
Regio to normalne pociągi osobowe, uruchamiane przez Przewozy Regionalne.
Jakby co, to jest też PKS Gdynia - linia 650
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2016-09-02, 11:19.