95 procent etykiet zawsze odejdzie jeśli podziała na nie wilgoć (woda ze zlewu , mocz oddany na nie w bramie, deszczowy dzień na działce , śnieg w zaspie koło dyskoteki itp). Tutaj koledzy pytają się o odklejenie tych 5 pozostałych procent. Niestety więc nie napisałeś nic odkrywczego.
Odmaczanie / odklejanie etykiet z butelek
Collapse
X
-
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziA co to za Choszczno ?? Eta piwna ? Załącz jej foto na butelce. Zobaczymy.
Etykieta jest na butelce z handlu piwa z Arnswalde (dlatego Choszczno) Johannesa Wendta. Jest mało czytelna, ale to prawdopodobnie Szczecin. Na etykiecie można domyśleć się napisów ...is(c)h Marzen oraz Stettin. Prawdopodobnie Bohrisch. Szukałem na stronie J. Skrzyniarza, ale nie ma tego wzoru. Byłby- gdybym mógł ją zdjęć z butelki. Zdjęcie jeśli trzeba zamieszczę po BNOstatnia zmiana dokonana przez Bombadil13; 2011-12-23, 15:30.Poszukuję
Comment
-
-
Czy ktoś próbował odklejać etykiety z piw z Minibrowaru Koszalin (Kowal Jasny i Ciemny). Metoda tradycyjna (odmaczanie w ciepłej wodzie) niestety nie daje rezultatów, mocno przyklejony papier staje się niemalże papką, bez jakichkolwiek możliwości odklejenia. Zaznaczam, że zbieram jedynie etykiety z piw przez siebie skonsumowanych i własnoręcznie odklejonych. Takie już moje zboczenie.
Nota bene takie same problemy mam z Franziskanerami...Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Stomka Wyświetlenie odpowiedziPrzepraszam jeśli się powtarzam, ale nie mogłem znaleźć informacji na ten temat.
Jak radzicie sobie z odmaczaniem sreberek z górnej części butelki?
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Ja sobie radzę w ten sposób, że wszystkie butelki ze sreberkami oddaję do sklepu
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wpadzio Wyświetlenie odpowiedziJeśli sreberko nie jest dziurawe, czy uszkodzone, to jest znacznie łatwiejsze do odklejenia po kąpieli w ciepłej wodzie niż niejedna etykieta. To pewnie związane jest z kwestią przylegania kleju do papieru i do folii aluminiowej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wpadzio Wyświetlenie odpowiedziNota bene takie same problemy mam z Franziskanerami...Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wpadzio Wyświetlenie odpowiedziNota bene takie same problemy mam z Franziskanerami...
Ma tylko małe przetarcie ale to wina mojej niecierpliwościVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
O, to mnie zdziwiłeś. Według mnie to nie kwestia kleju a papieru, który w wodzie po prostu rozmięka po kilkunastu minutach... Czy w solance, po czterech dniach do tego, ten proces nie zachodzi?Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Comment
-
-
Etykieta wygląda całkiem całkiemVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Comment
-
-
Jak radzicie sobie z odklejaniem etykiet z PET'ów
Miałem 2 Kocoury i totalna załamkaVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Comment
-
-
Nie radzimy sobie. Ale pet nie m tu nic do rzeczy.
Ja się poddałem i jak się nie da odkleić, to trudno, papa....Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2012-05-08, 13:43.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Z butelek Kocoura też nie schodzi?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Comment
-
-
Z tego co pamiętam, to miałem do czynienia osobiście tylko ze szkłem i tak samo nie chciało zejść - taki już tam mają papier i klej. Nie ma co się męczyć, tylko postarać o oryginały.
Comment
-
Comment