Te nowe PINTY schodzą chyba jeszcze gorzej niż stare, w każdym bądź razie metodą zalewania butelek wrzątkiem bez problemu udało mi się zdjąć Odsiecz, a już minute później Witbier niestety się nie dał i poszedł do kosza.
Odmaczanie / odklejanie etykiet z butelek
Collapse
X
-
Pinta obiecuje przejść na klasyczny typ etykiet, więc i problem zniknie
Ja swoją drogą nie miałem kłopotu z żadną z nowych PintRzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wpadzio Wyświetlenie odpowiedzi...Ja swoją drogą nie miałem kłopotu z żadną z nowych Pint
Ze starymi to często brakowało cierpliwości i rwały się.
Dlatego wsparłem się etykietami prosto od producentaVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Mam pytanie.Jak się zabrać do etykiety z Brew Doga?Czy jest ona samoprzylepna czy też kwalifikuje się do tradycyjnego odmaczania?
Dzięki za podanie w temacie sposobu na etykiety samoprzylepne.Pinty odeszły bardzo ładnie,jak na razie tylko "Dobry Wieczór" się podarł przy odrywaniu i trzeba było powtórzyć.
Comment
-
-
Jedyna moja taka sztuczna etykieta,możliwe że podobny papier,pochodzi z Greene King Strong Suffolk Vintage Ale.Od strony klejonej jest gładka i błyszcząca.Kleju na niej nie ma,pamiętam że zeszła po tradycyjnym wodnym odmaczaniu bez żadnego uszczerbku dla nadruku.
Comment
-
-
Jaki macie sprawdzony sposób na naklejki importera?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika barthez Wyświetlenie odpowiedziA ja mam problem z etykietami z bornholmskiego browaru ze Svaneke. Ma może ktoś jakieś doświadczenia? Nie podziałało na razie ani moczenie w ciepłej i zimnej wodzie (z solą i bez) ani wlanie wrzątku do butelek niestety...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kloss Wyświetlenie odpowiedziMnie odeszly bez większych problemów na sucho z wrzątkiem wewnątrz butelki. Ale nie próbowałem ich wcześniej moczyć.
Comment
-
Comment