Też nie miałem żadnych problemów z wrzątkiem.
Odmaczanie / odklejanie etykiet z butelek
Collapse
X
-
Kejter zszedł na gorącej wodzie bez większych problemów, jakiś czas temu zrywałem Śrupa na wrzątku i potargał się strasznie, etykieta się rwała, klej był mniej elastyczny.
Także gorąca woda jest chyba lepszą opcją niż wrzątek.LP
Comment
-
-
Musisz Ura dopracować tą metodę bo generalnie kombinujesz dobrze. W tym celu:
- zlew/umywalkę zatykaj nie kartkami a specjalną gumową zatyczką (powinieneś ją dostać gdy kupowałeś armaturę ewent kupisz w sklepie z artykułami domowymi)
- gdy poziom wody zakryje w 100 procentach butelki przestań nalewać wodę. W tym celu zakręć kran/krany.
Powinno pomóc. Nie zniechęcaj się.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziMusisz Ura dopracować tą metodę bo generalnie kombinujesz dobrze. W tym celu:
- zlew/umywalkę zatykaj nie kartkami a specjalną gumową zatyczką (powinieneś ją dostać gdy kupowałeś armaturę ewent kupisz w sklepie z artykułami domowymi)
- gdy poziom wody zakryje w 100 procentach butelki przestań nalewać wodę. W tym celu zakręć kran/krany.
Powinno pomóc. Nie zniechęcaj się.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika blazers Wyświetlenie odpowiedzia na gościszewo świąteczne jaką macie metodę? zalałem wrzątkiem,początki z każdej strony fajnie odeszły a potem podarło się w...Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika blazers Wyświetlenie odpowiedzia na gościszewo świąteczne jaką macie metodę? zalałem wrzątkiem,początki z każdej strony fajnie odeszły a potem podarło się w...
Z własnych doświadczeń widzę że większość etykiet jednak lepiej odchodzi zaraz po nalaniu wrzątku,jak już nieco przestygnie to opór jest większy.Sprawdza się szczególnie przy Pincie,można zaczynać jak czuć zapach kleju,za to bez najmniejszych problemów dają się oderwać etykiety z Ursy,tu wystarczy gorąca woda.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PociungWidmo Wyświetlenie odpowiedziCzy macie może jakiś sposób na Wojkówkę?Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
Comment