To bardzo dobry sposób. Również do Korebów. Natomiast za chiny ludowe nie chciały mi zejść etykietki z Flying dogów. Żadnym sposobem.Użyłem więc skalpela ale jest brzydko
Odmaczanie / odklejanie etykiet z butelek
Collapse
X
-
Jak odklejacie etykiety z Kocourów[/i] PETowych??
Boje się tam lać wrzątek, więc pewnie na odklejenie
Flaying dog czeka również na odklejenieVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziJak odklejacie etykiety z Kocourów[/i] PETowych??
Boje się tam lać wrzątek, więc pewnie na odklejenie
Flaying dog czeka również na odklejenie
Z piw amerykańskich (generalnie) najlepszym sposobem (po namoczeniu, jeżeli same nie odejdą) jest niestety tylko żyletka (i to ostra !!!)2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Flying dog i totalna porażka
Nie ma jakiegoś rozpuszczalnika na ichni klej
Kocury z PETa także nie zeszły. Trzeba kupić w butelkachVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziFlying dog i totalna porażka
Nie ma jakiegoś rozpuszczalnika na ichni klej
Kocury z PETa także nie zeszły. Trzeba kupić w butelkach
Uszkadza się narożnik ety od miejsca którego rozpoczynam odklejanie ale i tak efekt jest zadowalający.
Comment
-
-
Co robicie z etykietami Pinty po odklejeniu aby klej już nie kleił
Namoczyć aby klej zszedł?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Comment
-
-
Mój mały sukces. Po 3 dniach namaczania i dodaniu soli etykieta Hercules double IPA odpuściła. Co prawda cienka jak bibuła ale jednak w jednym kawałkuVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Comment
-
-
Gwoli uprzedzenia: Kormoran Bardzo Mocne, no po prostu tragedyja Papier toaletowy. Ani żyletka ani woda do butelki. Poszła w strzępy...Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Oczywiście Konstancin, przepraszam za dubla )Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
A ja jeszcze raz poproszę o pomoc od specjalistów od etykiet PW:Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13 Wyświetlenie odpowiedziA macie sposób na zniszczone etykiety sprzed wojny?
Mam właśnie takie marzen-cudo z Choszczna (chyba?) i wszelakie moczenia nie daja rady, a kruche to to.Poszukuję
Comment
-
-
A co to za Choszczno ?? Eta piwna ? Załącz jej foto na butelce. Zobaczymy.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika blazers Wyświetlenie odpowiedzimam problem- lodz bierhalle- ani na mokro ani na sucho po zalaniu wrzatkiem.. ma ktos metode?
Ja póki co mam taką metodę (jak ktoś zna lepszą to z pokorą wysłucham) iż na etkę na butelce naklejam przeżroczystą tasmę klejącą i dociskam ją najmocniej jak się da. Pózniej taką etykietę z taśmą odklejam na sucho. Farba nie łuszczy się bo trzyma ją taśma. Minusem jest to że etykieta już na zawsze jest "zalaminowana" ale lepsza taka niż żadna. Pozatym prawdopodobnie za ileś lat klej z taśmy zniszczy etykietę a sama taśma odpadając ze starości odpadnie z nadrukiem ale tak jak piszę - póki co jest to jedyna moja metoda na odklejenie etykiety wraz z zachowaniem jej nadruku.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13 Wyświetlenie odpowiedziA ja jeszcze raz poproszę o pomoc od specjalistów od etykiet PW:
Comment
-
-
Nie zbieram etykiet, więc nie jestem fachowcem w ich odmaczaniu - jednak chciałbym podzielić się zaobserwowaną przeze mnie "naturalną" metodą odklejania etykiet z butelek:
Butelki po piwie były pozostawione na dworze podczas deszczu/ wilgotnej pogody , a po pewnym czasie gdy było sucho etykiety schodziły przy muśnięciu ich palcem. W dodatku były całe, suche i bez zmarszczek.
Nie jest to może jakaś super metoda, ale myślę, że czasem warto spróbować kombinacji różnych temperatur i wilgotności.
Comment
-
Comment