a jaką macie metodę na cieszyński browar mieszczański? na zimno się rwie na wrzątek od środka robi się gumka...
Odmaczanie / odklejanie etykiet z butelek
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika blazers Wyświetlenie odpowiedzia jaką macie metodę na cieszyński browar mieszczański? na zimno się rwie na wrzątek od środka robi się gumka...Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerek62 Wyświetlenie odpowiedziZ Dziadkiem Mrozem jeszcze nikt nie walczył? Wrzątek w butelce nie pomaga, zmoczenie etykiety (przypadkowe) spowodowało jej destrukcję
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika blazers Wyświetlenie odpowiedziPonawiam zapytanie- czy ktoś już odkleił ciechanowego portera?
Poki co wyzwaniem jest dla mnie druga od lewej eta stąd. Wrzątas nic nie pomaga mimo że jej 10-letnie równieśniczki na (chyba) tym samym papierze tzn ety póki co 1,3 i 5 odeszły może nie błyskawicznie ale bez większej szarpaniny i w stanach na 4+ (lekkie łuszczenie farby). Kolejne podejście niebawem, tym razem będzie to zdwojona moc wrzątasa i żyletki (bez skojarzeń).Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Jesli to samolepa to takowych raczej nigdy nie odkleisz klasycznym odmaczaniem w letniej/zimnej wodzie.
Podejrzewam że skoro to brewpub to pewnie samolepy a odklejanie takowych masz opisane powyżej.
Najlepiej opisz papier danej etykiety albo pokaż jej dobre zdjęcie na butelce i wtedy może uda się coś doradzić.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika madu Wyświetlenie odpowiedziZastanawiam się jak podejść do etykiet z Ursa Maior.Macie już jakieś doświadczenia w tym temacie?Last edited by Chmielnicki; 2013-10-26, 01:15.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika blazers Wyświetlenie odpowiedzia jaką macie metodę na cieszyński browar mieszczański? na zimno się rwie na wrzątek od środka robi się gumka...
Spróbuj potrzymać etę nad parą wodną a wróci do prawidłowego rozmiaru
Rób to tylko z głową.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika madu Wyświetlenie odpowiedziZastanawiam się jak podejść do etykiet z Ursa Maior.Macie już jakieś doświadczenia w tym temacie?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo Wyświetlenie odpowiedziGorąca woda do środka (ale nie wrzątek), schodzi jak na maśle. Żadnych strzępów, żadnych pofałdowań.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Ety starego browaru rzeszowskiego-po kilku próbach- gorąca woda,nie wrzątek do środka i grzecznie schodzą. niestety pszenica i pale ale poległy na testach... tak z innej beczki,gdyby ktoś miał je na zbyciu,chętnie odkupie...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chmielnicki Wyświetlenie odpowiedziMożna też pójść drogą łatwiejszą http://ursamaior.pl/piwo/birofile
Trochę dziwnie ten kapsel wygląda na stronie, ciekawe czy będą konsekwentnie aktualizować ofertę.
Pozatym nie wiem czy zdają sobie sprawę iż kolekcjonerzy wnikają w najdrobniejsze różnice np sygnatury na kapslach lub drobne zmiany na etykietach ale o tym przekonają się z czasem Bardzo pozytywne wrażenie.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziBardzo pozytywne wrażenie.
Z ciekawości zapytam innych - czemu nie wrzątek? Przy wrzątku nie zejdzie a przy 90 schodzi, przy czym 100 stopni konserwuje klej i po ochłodzeniu już nie zejdzie? Zakładam, że nie chodzi o to, że butla może pęknąć.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziZ ciekawości zapytam innych - czemu nie wrzątek? Przy wrzątku nie zejdzie a przy 90 schodzi, przy czym 100 stopni konserwuje klej i po ochłodzeniu już nie zejdzie? Zakładam, że nie chodzi o to, że butla może pęknąć.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziCena też ci takie wrażenie wywarła?Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
Comment