Anderson Valley, ka-ta-stro-fa. Amerykańska technika zawiodła
Odmaczanie / odklejanie etykiet z butelek
Collapse
X
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziAnderson Valley, ka-ta-stro-fa. Amerykańska technika zawiodła
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo Wyświetlenie odpowiedziGorąca woda do środka (ale nie wrzątek), schodzi jak na maśle. Żadnych strzępów, żadnych pofałdowań.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wpadzio Wyświetlenie odpowiedziDokładnie. UM to jedne z najwdzięczniejszych do odklejania polskich samoprzylepnych etykiet z piw rzemieślniczych
Comment
-
-
Na Olbrachta gorąca woda.
No widzę, że Jacek szybszy byłLast edited by dyczkin; 2013-10-30, 13:14.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika blazers Wyświetlenie odpowiedzia jaką macie metodę na cieszyński browar mieszczański? na zimno się rwie na wrzątek od środka robi się gumka...
Comment
-
-
-
Na papier i obcinamy wkoło, innej metody nie znam.
A po czym poznać? Kwestia doświadczenia Po wielu zdjętych etykietach zwykle to poznajesz. Zazwyczaj jak etykieta jest śliska, ładnie przylega itp. to jest smaoprzylepna, a takie, które wyglądają bardziej "papierowo" albo same lekko odrywają się na rogach, odmaczają sie w wodzie. Wiadomo że nie działa to zawsze, ale zawsze mozna kupic drugie piwo i spróbowac innej metody jak nie wyjdzie
Comment
-
-
Obserwuje właśnie że różnie z tymi etykietami jest. To co kiedyś napisał Pendragon może mieć jakieś znaczenie.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziZ ciekawości zapytam innych - czemu nie wrzątek? Przy wrzątku nie zejdzie a przy 90 schodzi, przy czym 100 stopni konserwuje klej i po ochłodzeniu już nie zejdzie? Zakładam, że nie chodzi o to, że butla może pęknąć.
Oczywiście nie testowałem tego na dwóch identycznych butelkach więc to są tylko moje spostrzeżenie nie oparte na wykonanym teście. Różne są też kleje. Proponuję w takim razie najpierw spróbować przy niższej temperaturze a jak nie da rady to dopiero wrzątek.
Comment
-
Comment