Etykiety z wypitych piw

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MLT
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.12
    • 1047

Udało mi się dziś uporać z uporządkowaniem etykiet z roku 2011. W tej chwili moja kolekcja liczy 11900 sztuk ze 116 krajów świata. W roku 2011 przybyły mi 1424 etykiety. Sam jestem zszokowany, że aż tyle. Dotarłem do granicy moich możliwości i mam nadzieję, że w tym roku nie będzie tego aż tak dużo. Nowe państwa, które pojawiły sie w mojej kolekcji to: Gwatemala, Chile, Kostaryka, Surinam, Urugwaj, Amerykańskie Wyspy Dziewicze, Ekwador, Gruzja, Iran, Kongo, Kambodża.
    Last edited by MLT; 2012-04-01, 12:27.

Comment

• Latarnik
      Premium Lamplighter
      🥛🥛🥛🥛
      • 2004.06
      • 5030

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MLT Wyświetlenie odpowiedzi
      W roku 2011 przybyły mi 1424 etykiety. Sam jestem zszokowany, że aż tyle.
      To prawie 4 nowe dziennie. Przyznaj sie, jak piwo Ci nie smakuje to wylewasz, czy meczysz do konca?
      Last edited by Latarnik; 2012-04-01, 12:31.
      5450 kapsli z wypitych piw
      874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
      "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
      https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
      Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
      https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• MLT
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.12
        • 1047

Niestety jestem taki głupi, że sie męczę. Kilka razy ciężko było dopić. Czsami mam szczęście i piję takie piwo z kimś na pół.
        Last edited by MLT; 2012-04-02, 10:28.

Comment

• wpadzio
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2011.06
          • 2654

Hmmm... Tak czytam sobie ten wątek i widzę, że jako kolekcjoner i smaków i etykiet nie mam się czego wstydzić Mam podobne zasady do kolegi MLT (któremu niniejszym gratuluję!) - zbieram kompletne oznaczenia z wypitych przez siebie piw (etykieta, krawatka, kontra, złotka, owijki itp...) Nie zbieram jedynie kapsli, choć nie wyrzucam ich - może kogoś kiedyś zainteresują. Butelki z reguły odmaczam, 99% materiału poddaje się temu bez problemów, z resztą sobie radzę na inne sposoby
          Moje kolekcjonowanie rozpoczęło się stosunkowo niedawno, bo w sierpniu 2011 roku. Do końca marca 2012, czyli przez 8 miesięcy zbierania naliczyłem w swoim zbiorze 832 różnych etykiet z 26 krajów.
          Komplety wkładam do koszulek A4 w segragatorach. Nie przyklejam ich, wystarczy, że do koszulki włożę sztywną folię na wierzch, a na spód zwykłą okładkę do bindownicy. W ten sposób etykietki się elektyzują do folii i nie przesuwają, dodatkowo okładki "rozpierają" całość, dzięki czemu uzyskuję sztywność całej koszulki. Etykiety umieszczam dwustronnie, w ten sposób w jednej koszulce mam 4 komplety etykiet (po 2 z każdej strony)
          A w piwa zaopatruję się przede wszystkim w sklepach specjalistycznych w Warszawie, Krakowie czy Poznaniu. Częśc pochodzi tez z wyjazdów i prezentów z podróży od znajomych
          No i żeby nie było tak egoistycznie, i z racji tego, że jak napisałem na początku, jestem też kolekcjonerem smaków, staram się o sporej części pitych piw pisać na browar.biz.
          Last edited by wpadzio; 2012-04-02, 11:27.
          Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
          Serviatus status brevis est
          3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

• wpadzio
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2011.06
            • 2654

No i muszę się pochwalić
            Dziś stuknął mi pierwszy tysiąc zebranych etykiet
            Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
            Serviatus status brevis est
            3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

• dyczkin
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2011.05
              • 3657

Wpadzio gratulacje
              U mnie jak w podpisie
              Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• MLT
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.12
                • 1047

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wpadzio Wyświetlenie odpowiedzi
                No i muszę się pochwalić
                Dziś stuknął mi pierwszy tysiąc zebranych etykiet
                Gratulacje. Widzę, że przybył mi groźny konkurent.
                Twoje zdrowie Dziś będą piwa z Widawy.

Comment

• hanysocd
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2006.12
                  • 4

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MLT Wyświetlenie odpowiedzi
                  Od 17 lat zbieram etykiety, ale tylko z wypitych piw. Uzbierało się już tego dosyć dużo. Interesuje mnie czy ktoś z Was tak jak ja zbiera naklejki tylko z tych piw które wypił. Jak walczy z odklejaniem etykiet? ( a czasami jest to walka straszliwa). Ile macie naklejek? (ja trochę ponad cztery tysiące). Kiedy naklejkę uznajecie za nową? (ja muszę wypić co najmniej pół piwa i naklejka musi różnić się w istotny sposób od swojej poprzedniczki, np. inna drukarnia to dla mnie za mało)
                  JA ZBIERAM I NOWE I ODKLEJANE.
                  A CO DO ODKLEJANIA: Z DOŚWIADCZENIA WIEM ŻE LEPIEJ ODKLEIĆ I WYPIĆ NIŻ NA OPAK. JA "WALCZĘ" PRZEWAŻNIE Z NIEMIECKIMI WYNALAZKAMI I TA ZASADA SIĘ SPRAWDZA W 100%. NIE POLECAM PRASOWANIA, LEPSZE ZARAZ PO ODMOCZENIU SĄ FLIZY KUCHENNE (ROBIĘ TO TYLKO WTEDY JAK ŻONY NIE MA W DOMU) ALE NIE ZA DŁUGO BO SIĘ PRZYKLEJĄ (OK. 3 MIN) POTEM WKŁADAM MIĘDZY PAPIER KUCHENNY I PRZYCISKAM CZYMŚ W MIARĘ CIĘŻKIM NP. ENCYKLOPEDIA CZY JAKIŚ ATLAS. PO GODZINIE SĄ SUCHE, PROSTE I MOŻNA DODAWAĆ DO ZBIORU. TAKI MÓJ PATENT

Comment

• zipkeczup
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2008.07
                    • 215

Na dzień dzisiejszy mam 730 etykiet z wypitych piw.
                    Ja podpisałem umowę na gajowego z wąsami.

Comment

• jarekb11
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2012.06
                      • 46

Mam pytanko.
                      Czy trzeba zbierać komplety (2,3) etykietki z butelki? czy można zbierać tylko te od przodu??
                      ps zbieram od 2 mies i mam 26 etykiet

Comment

• Horse1963
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2009.06
                        • 547

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jarekb11 Wyświetlenie odpowiedzi
                        Mam pytanko.
                        Czy trzeba zbierać komplety (2,3) etykietki z butelki? czy można zbierać tylko te od przodu??
                        ps zbieram od 2 mies i mam 26 etykiet
                        Wolna wola ale zbieranie kompletów z kontrami i krawatkami jest bardziej racjonalne.

Comment

• jarekb11
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2012.06
                          • 46

no właśnie o to chodzi bo z tymi "tylnymi" miał bym chyba jakiś przegląd na temat extraktu,woltarzu itd
                          ciekawi mnie też czy jakoś opisujecie wypite piwa??

Comment

• dyczkin
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2011.05
                            • 3657

Ta "tylnia" to kontra i tego się trzymaj.
                            Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• jarekb11
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2012.06
                              • 46

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedzi
                              Ta "tylnia" to kontra i tego się trzymaj.
                              oki spoko

Comment

• anetaP
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2012.10
                                • 2

Witam wszystkich,
                                mój facet zbiera etykiety, kapsle z wypitych przez siebie piw. Oczywiście ja mu też czasami pomagam Ma dość dużą kolekcję. Chciałabym kupić mu klaser/album na te etykiety i coś na kapsle. Proszę pomóżcie gdzie mogę coś takiego kupić. Szukałam na allegro ale nic takiego nie znalazłam i w Was jedyna nadzieja.
                                Będę ogromnie wdzięczna za podpowiedź a będzie to prezent na urodziny, które ma w grudniu

Comment

Przetwarzanie...
                                X