Udało mi się dziś uporać z uporządkowaniem etykiet z roku 2011. W tej chwili moja kolekcja liczy 11900 sztuk ze 116 krajów świata. W roku 2011 przybyły mi 1424 etykiety. Sam jestem zszokowany, że aż tyle. Dotarłem do granicy moich możliwości i mam nadzieję, że w tym roku nie będzie tego aż tak dużo. Nowe państwa, które pojawiły sie w mojej kolekcji to: Gwatemala, Chile, Kostaryka, Surinam, Urugwaj, Amerykańskie Wyspy Dziewicze, Ekwador, Gruzja, Iran, Kongo, Kambodża.
Etykiety z wypitych piw
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MLT Wyświetlenie odpowiedziW roku 2011 przybyły mi 1424 etykiety. Sam jestem zszokowany, że aż tyle.Last edited by Latarnik; 2012-04-01, 12:31.5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Hmmm... Tak czytam sobie ten wątek i widzę, że jako kolekcjoner i smaków i etykiet nie mam się czego wstydzić Mam podobne zasady do kolegi MLT (któremu niniejszym gratuluję!) - zbieram kompletne oznaczenia z wypitych przez siebie piw (etykieta, krawatka, kontra, złotka, owijki itp...) Nie zbieram jedynie kapsli, choć nie wyrzucam ich - może kogoś kiedyś zainteresują. Butelki z reguły odmaczam, 99% materiału poddaje się temu bez problemów, z resztą sobie radzę na inne sposoby
Moje kolekcjonowanie rozpoczęło się stosunkowo niedawno, bo w sierpniu 2011 roku. Do końca marca 2012, czyli przez 8 miesięcy zbierania naliczyłem w swoim zbiorze 832 różnych etykiet z 26 krajów.
Komplety wkładam do koszulek A4 w segragatorach. Nie przyklejam ich, wystarczy, że do koszulki włożę sztywną folię na wierzch, a na spód zwykłą okładkę do bindownicy. W ten sposób etykietki się elektyzują do folii i nie przesuwają, dodatkowo okładki "rozpierają" całość, dzięki czemu uzyskuję sztywność całej koszulki. Etykiety umieszczam dwustronnie, w ten sposób w jednej koszulce mam 4 komplety etykiet (po 2 z każdej strony)
A w piwa zaopatruję się przede wszystkim w sklepach specjalistycznych w Warszawie, Krakowie czy Poznaniu. Częśc pochodzi tez z wyjazdów i prezentów z podróży od znajomych
No i żeby nie było tak egoistycznie, i z racji tego, że jak napisałem na początku, jestem też kolekcjonerem smaków, staram się o sporej części pitych piw pisać na browar.biz.Last edited by wpadzio; 2012-04-02, 11:27.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
No i muszę się pochwalić
Dziś stuknął mi pierwszy tysiąc zebranych etykietRzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Wpadzio gratulacje
U mnie jak w podpisieVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wpadzio Wyświetlenie odpowiedziNo i muszę się pochwalić
Dziś stuknął mi pierwszy tysiąc zebranych etykiet
Twoje zdrowie Dziś będą piwa z Widawy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MLT Wyświetlenie odpowiedziOd 17 lat zbieram etykiety, ale tylko z wypitych piw. Uzbierało się już tego dosyć dużo. Interesuje mnie czy ktoś z Was tak jak ja zbiera naklejki tylko z tych piw które wypił. Jak walczy z odklejaniem etykiet? ( a czasami jest to walka straszliwa). Ile macie naklejek? (ja trochę ponad cztery tysiące). Kiedy naklejkę uznajecie za nową? (ja muszę wypić co najmniej pół piwa i naklejka musi różnić się w istotny sposób od swojej poprzedniczki, np. inna drukarnia to dla mnie za mało)
A CO DO ODKLEJANIA: Z DOŚWIADCZENIA WIEM ŻE LEPIEJ ODKLEIĆ I WYPIĆ NIŻ NA OPAK. JA "WALCZĘ" PRZEWAŻNIE Z NIEMIECKIMI WYNALAZKAMI I TA ZASADA SIĘ SPRAWDZA W 100%. NIE POLECAM PRASOWANIA, LEPSZE ZARAZ PO ODMOCZENIU SĄ FLIZY KUCHENNE (ROBIĘ TO TYLKO WTEDY JAK ŻONY NIE MA W DOMU) ALE NIE ZA DŁUGO BO SIĘ PRZYKLEJĄ (OK. 3 MIN) POTEM WKŁADAM MIĘDZY PAPIER KUCHENNY I PRZYCISKAM CZYMŚ W MIARĘ CIĘŻKIM NP. ENCYKLOPEDIA CZY JAKIŚ ATLAS. PO GODZINIE SĄ SUCHE, PROSTE I MOŻNA DODAWAĆ DO ZBIORU. TAKI MÓJ PATENT
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jarekb11 Wyświetlenie odpowiedziMam pytanko.
Czy trzeba zbierać komplety (2,3) etykietki z butelki? czy można zbierać tylko te od przodu??
ps zbieram od 2 mies i mam 26 etykiet
Comment
-
-
Ta "tylnia" to kontra i tego się trzymaj.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziTa "tylnia" to kontra i tego się trzymaj.
Comment
-
-
Witam wszystkich,
mój facet zbiera etykiety, kapsle z wypitych przez siebie piw. Oczywiście ja mu też czasami pomagam Ma dość dużą kolekcję. Chciałabym kupić mu klaser/album na te etykiety i coś na kapsle. Proszę pomóżcie gdzie mogę coś takiego kupić. Szukałam na allegro ale nic takiego nie znalazłam i w Was jedyna nadzieja.
Będę ogromnie wdzięczna za podpowiedź a będzie to prezent na urodziny, które ma w grudniu
Comment
-
Comment