Teleexpres - 15.01.2012 - kolekcjoner szkła

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • remfire
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1334

Teleexpres - 15.01.2012 - kolekcjoner szkła

Dzisiaj kątem oka ( wiem ze z medycznego punku nie mam kąta oka ) zauważyłem że w Teleexpresie pokazywali kolekcjonera szkła piwnego - szklanki, kufle itp . Czy to był ktos " tutejszy " , lub znany tutaj ?
    Sorki za takie dziwne pytanie, ale nie widziałem całego newsa, wiec nie bardzo wiem co tam pokazywali i mówili.
  • pioterb4
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.05
    • 4322

Widziałem też tego Pana. Kolekcjoner ze Zwierzyńca, pokaźna kolekcja szklanek/kufli/pokali, w kadrze widziałem sporo rózncyh "Niemców".

Comment

• ucho
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2010.05
      • 500

Nagranie - materiał od 14 minuty.

Comment

• dyczkin
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2011.05
        • 3657

Ponad 8 tys. sztuk szkła. Godne podziwu
        Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• biker200
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2003.10
          • 152

No wielki szacun dla gościa ja mam około 500 sztuk szkła każde inne i myślałem, że to dużo.......no ale jak widać daleko mi jeszcze do rekordzistów przynajmniej motywacja jest by kontynuować tę jedną z trudniejszych gałęzi biriofilii jaką jest zbieranie naczyń do picia

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
            Belgia, Gent, Vrijdagmarkt 50, Dulle Griet
            dadek
            Piwiarnia na największym placu w Gent szczycąca się ofertą 500 piw. Oczywiście nie lanych (bo tych jest 10) ale butelkowych. Szczycą się również otwarciem podwojów już w 1978 roku, jednak tradycją nawiązują do wcześniejszych wieków gdy to na piwo wpadali wozacy dostarczający produkty...
            2024-10-03, 20:34
          • dadek
            Niemcy, Knallhütte 1, Hütt Brauerei
            dadek
            W północnej Hesji zbyt wielu browarów nie znajdziemy, a do policzenia takich średniej wielkości nie są potrzebne nawet wszystkie palce jednej ręki. Hütt, z tradycją warzenia od 1752 roku i produkcją około 80 tyś. hl rocznie, jest więc rodzynkiem na tym terenie. Browar mieści się tuż...
            2024-09-03, 02:08
          • HaJni
            Przechowywanie szkła
            HaJni
            Zapewne wielu z kolekcjonerów szkła piwnego ma problem, gdzie przechowywać nadwyżkę szkła, duble. U mnie również doszło do tego, że nadwyżkę i podwójne egzemplarze, na prośbę... małżonki jestem zmuszony ewakuować z szaf, regałów. Mogę schować je tylko do piwnicy. I tu...
            2019-08-16, 16:39
          • Goglez
            Szkła z (prawdopodobnie) RFN
            Goglez
            Będę wdzięczny za jakieś informacje na ten temat, wiem tylko tyle, że mój ojciec je dostał kiedyś, nie wiem kiedy, prawdopodobnie od rodziny z RFN, być może w latach 80, on już nie żyje i nic więcej się nie dowiem. Nie wiem czy to coś rzadkiego czy nie, nawet nie mam pewności czy są...
            2023-03-18, 22:35
          • dadek
            Mainz, Weißliliengasse 1a, Eisgrub-Bräu
            dadek
            Przyjechawszy wieczorem 14.08.2022 do Mainz i rozłożeniu się w hotelu, ten browarek był pierwszym wyborem na spędzenie reszty dnia, jako że jest czynny najdłużej.
            Powstał w 1989 roku i położony jest u stóp Cytadeli tuż pod jej murami, a właściwie można rzec że właściwie w ich...
            2022-11-19, 02:38
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...