Ja mam wniosek racjonalizatorski: podzielić ten temat na poszczególne koncerny.
Kody oznaczające browary warzące dane piwa w GŻ,KP,CO-próba identyfikacji
Collapse
X
-
Wg najnowszych doniesień kody przedstawiają się następująco. Trzeba jednak mieć świadomość, że w przypadku Grupy Żywiec nie jest to na 100% pewna informacja. Na czerwono zmiany.
GŻ:
A - Żywiec (b)
B - Żywiec (b)
D - Żywiec (b)
F - Żywiec (p)
H - Leżajsk (b)
K - Warka (p)
L - Warka (b)
N - ? Leżajsk / Warka (p)
P - Elbląg (b)
R - Elbląg (p)
S - Leżajsk (p)
T - Żywiec (p)
V - Warka (b)
Z - Elbląg (b)
CP: [cyfra po L]:
1 - Szczecin
2 - Sierpc
3 - Okocim
KP: (pierwsza cyfra z sześciu pod datą):
1 - Tychy
2 - Poznań
3 - Białystok
(p) - puszka
(b) - butelkaOstatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2014-02-13, 10:46.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
No to cykam fotkę fonem do archiwum, aby zawsze mieć to pod ręką :]Comment
-
Długas, mały offtop, zamień ] na )Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
No to teraz czas rozpocząć badania nad etykietami browarów Van Pura.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
-
Może Ty? Żywca schowaj do piwnicy, zrób miejsce w lodówceVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Żywca i inne czarne nie chowam do piwny, bo drzwi liche i widać przez nie wszystko.
No i trzeba by było zjeżdżać do niej jakby naszła ochota.
A tak jest 20 piw pod ręką i zajebiaszczy problem, które wypić.
7 szpilek z 09.02.2014 Ż.Porter trzymam już w szafce w kuchni, bo szuflada wymiękła i nie przyjmie więcej.
Muszę na wiosnę wzmocnić drzwi, skombinować fajne kartony, wyczyścić szafę w piwnicy sru do niej cały tej majdan.
BTW> "van pura" testowałem ostro rok temu i na razie mam dośćOstatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2014-02-13, 11:09.Comment
-
Wg najnowszych doniesień kody przedstawiają się następująco. Trzeba jednak mieć świadomość, że w przypadku Grupy Żywiec nie jest to na 100% pewna informacja. Na czerwono zmiany.
GŻ:
A - Żywiec (b)
B - Żywiec (b)
D - Żywiec (b)
F - Żywiec (p)
H - Leżajsk (b)
K - Warka (p)
L - Warka (b)
N - ? Leżajsk / Warka (p)
P - Elbląg (b)
R - Elbląg (p)
S - Leżajsk (p)
T - Żywiec (p)
V - Warka (b)
Z - Elbląg (b)
(p) - puszka
(b) - butelka
Powyższe można przyjąć z zastrzeżeniem ewentualnej możliwości demontażu całej linii technologicznej i jej dyslokacji z browaru do browaru.Comment
-
I tak było w poprzedniej wersji przyjęte, ale zmieniłem po wpisie kogoś, kto rozmawiał z kimś z browaru Leżajsk i dowiedział się jak rozróżnić ich piwa po kodzie.
-
I jeszcze jedna weryfikacja przedstawionego powyżej rezultatu analizy:
Br. Warka - 3,5 mln. hl - trzy linie rozlewu (2xbut., 1xpuszk.),
Br. Elbląg - 3 mln. hl - trzy linie rozlewu (2xbut., 1xpuszk.),
Br. Leżajsk - 3 mln. hl - trzy linie rozlewu (1xbut., 2xpuszk).
Taki rozkład wydaje się adekwatny do zdolności produkcyjnych.
Br Żywiec - 5,5 mln hl (plus Bracki w Cieszynie) - pięć linii (3xbut., 2xpuszk)Comment
-
Jako ten który założył wątek prawie 7 lat temu mając wtedy nikłe nadzieje że ktoś to tak pożądnie rozpracuje pragnę wam podziękować chłopaki (szczególnie Pendragonowi oraz Mastermindowi, nick zobowiązuje) oraz wielu innym którzy dodają tutaj potrzebne informacje za super robotę jaką wykonaliście/wykonujecie porównywalną z pracą naszych kryptologów nad niemiecką Enigmą
Czy było by możliwe ustalenie od kiedy stosowane są te kody ? Tzn przynajmniej podanie najstarszych dat na nich widniejących. Chodzi mi o to że przed obecnie stosowanymi systemami kodyfikacji przynajmniej w niektórych koncernach (np w GŻ) kilka lat temu stosowano innego rodzaju zapisy (zapewnie związane z rozbudową linii, zmianą sprzętu lub obowiązującymi normami/wymogami) co sygnalizowałem np w poście 10. Ciekawe czy udało by się rozpracować również i tamte zapisy.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Comment